Kapıları kıranlara göz yumdular

Güncelleme Tarihi:

Kapıları kıranlara göz yumdular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 23:30

Olimpiyat Stadı’ndaki olaylı Beşiktaş-G.Saray derbisinde görev alan özel güvenlikçi Adem İnce, “Binlerce kişi kapıları kırıp içeri girdi. Polis ise izlemekle yetindi” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde amir yardımcısı olarak doğu tribünü kapısından sorumlu olan özel güvenlikçi Adem İnce, elindeki kamera görüntülerini göstererek, “Binlerce kişi kapıları kırarak, turnikelerin üzerindeki duvardan atlayarak girdi. Polis bile bu kişileri seyretti. Biz ne yapabilirdik” diye konuştu. İnce, “Saat 17.30’a kadar herşey normaldi. Sonraysa olağan dışı şeyler yaşandı. Biletli, biletsiz binlerce kişi kapıda birikmişti. İlk kez böyle bir izdiham gördüm” dedi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

‘BİLDİĞİMİZ FANATİKLERDEN DEĞİLLERDİ’

Stada gelenleri artık göz aşinalığıyla tanıdıklarını söyleyen İnce, “Az çok fanatikleri de biliriz. Bu maçta ipini koparan gelmişti. Turnikeleri ve kapıları kırdılar. Polisler önce biber gazı ile müdahale eder gibi olduysalar da, sonra müdahale etmediler. Binlerce insan üstleri aranmadan, polislerin gözü önünde stada girdi. Çarşı grubu sahaya inilmemesi için baya bir çaba göstermiş” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

13 taraftar serbest

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftar gruplarına yapılan operasyonda gözaltına alınan 83 kişiden 13’ü dün savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

TARAFTAR gruplarına yönelik İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce başlatılan operasyonda gözaltına alınan 83 kişiden aralarında Ultraslan liderlerinden Muzaffer Şirin’in de olduğu 13’ü serbest bırakıldı. Cuma günü gözaltına alınan 83 kişi dün sağlık kontrolünden geçirildi. Savcı 13 kişiyi serbest bıraktı.

MEDYAYA ‘SUÇUMUZ YOK’ DİYE BAĞIRDILAR

Bu arada bazı taraftarlar kendilerini görüntüleyen medya mensuplarına, “Bizim suçumuz yok. PKK dışarıda taraftarlar içeride” diyerek tepki gösterdiler. Genç Fenerbahçeliler grubunun lideri olan Sefa Kalya ise gazetecilere “Aziz Yıldırım nerede” diye bağırdı. Bir taraftar ‘kartal pençesi’, bir diğeri de ‘bozkurt işareti’ yaptı.

Operasyonlar artacak

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugüne kadar 5 bine yakın holiganın seyirden men edildiğini belirterek, “Ama bu kararın uygulanması için elektronik bilet uygulaması ve kameralı güvenlik sistemine geçilmesi şart. Hapis cezası 2 yıldan az olduğundan erteleme kararı çıkıyor. Bundan sonra polis operasyonlarını sıklıkla görebileceksiniz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!