Bilet için kan dökmüşler

Güncelleme Tarihi:

Bilet için kan dökmüşler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 12:17

Polisin taraftar operasyonu sonucu ortaya attığı iddialar tüyler ürpertici.

Haberin Devamı

Kulüplerden bedava bilet alan gruplar, bunların bir kısmını satarak büyük kazanç elde etti. Karşıt gruplar arasında yaralanmaya varan çatışmalar yaşandı.

TOPLAM 82 gözaltı ile başlayan taraftar operasyonunda polisin tespitlerine göre hemen her büyük kulüpte bilet rantı üzerinden çatışmalar yaşandı. Genç Fenerbahçeliler’in (GFB) kurucularından Sefa Kalya ile aynı gruptan ayrılarak Anadolu Yakası GFB’yi kuran İbrahim Gümüştekin arasında, stat içi ve dışında yaşanan kavga da bilet rantından kaynaklanıyor. Aziz Yıldırım’a muhalifliğiyle tanınan GFB lideri Sefa Kalya’ya kulüp bedava bileti kesti. Biletler, Anadolu Yakası GFB’ye verilmeye başlandı.

F.Bahçeli’de G.Saray bileti

Kalya da buna isyan etti ve iki grup arasında bilet rantı nedeniyle çatışma çıktı. Gümüştekin aldığı bedava biletlerin yarısını adamlarına dağıtırken, diğer yarısını karaborsadan satarak rant sağladı. İki grup arasında yaralamaya varan olaylar yaşandı. Kalya’nın adamı olan Ramazan Kaya’nın elinde de 105 adet G.Saray kombinesi bulunduğu belirtildi.
Ayrıca 3 Temmuz sürecinde, Çağlayan Adliyesi önünde toplanan ve kendilerine ‘Sabahlayan Tayfa’ adını veren taraftar grubunun da, bedava biletten rant sağladığı, karaborsa bilet sattığı ve maçlarda polise saldırı düzenledikleri iddia edildi.

Haberin Devamı

Orman’a ölüm tehdidi

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman da göreve geldiğinde Çarşı, Asya Kartalları ve Deplasman Kartalları’na dağıtılan bedava bilete son verdi. Polise göre, bu taraftar grupları, Orman ve ekibini ölümle tehdit etmeye başladı.

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Toplamda 93 kişilik bir gözaltı işlemi yapılacak, şu ana dek 82 gözaltı yapıldı” açıklamasında bulunurken, dün sabah 1 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü serbest bırakıldı. 80’inin ise sorgusunun sürdüğü, gerekirse savcıdan ek süre alınacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!