Tatlım, haydi artık sevgili olalım

Belli ki aranızda bir kıvılcım var ama bir türlü faaliyete geçmiyor...

Haberin Devamı

O kıvılcım tek taraflı da seninki fakir avuntusu mu? Bütün kartları açık oynamana rağmen hâlâ bir adım atmıyor mu? Kıssadan hisse o lanet olası ilişki bir türlü başlamıyor mu? Tamam, 10 adımda bunu beraber çözeceğiz!

Arkadaşlarından boşuna akıl almaya çalışma
Arkadaşlar, ilişkiler konusunda yüzeyseldir. Adamdan ayrılırsın, “iyi yapmışsın ya zaten o öyleydi, böyleydi...” Barışırsın, “çok yakışıyorsunuz ya bir daha ayrılmayın” Ben hayatımda bir kişiye karşı dürüst
oldum ilişkisi hakkında, kız şu an benimle konuşmuyor. O yüzden birinci kural arkadaş dinleme yok. Ağızlarından çıkan her kelime sadece nabza göre şerbet vermek için.

“Mesajlaşmaktan hoşlanmıyorum” diye bir cümle kurduysa dikkat
O abuk subuk ifadeleri yollamaktan, mıymıy romantiklikten hoşlanan bir erkek görmedim. Ama şöyle bir durum var ki, kızı etkileme süresinde erkek zaten kendisi gibi davranmaz. Seni istiyorsa daha ortada fol yok yumurta yokken, “Ben yazışamam seninle” diye kural koyması bile nasıl bir barzo olduğunu gösterir. Ayrıca biz de dantelli çamaşırlardan, her sabah makyaj yapmaktan veya ütü yapmaktan çok hoşlanmıyoruz. Ama yapıyoruz değil mi?

Haberin Devamı

İlk kıskançlık erkek tarafından gelmeli
Kekliği ürkütmeyeceksin.Zaten kesin senden önce uzun bir ilişkisi olmuştur, çok bunalmıştır, canı çok acımıştır, kendine sığınacak liman arıyordur bıdı bıdı... Hep aynı terane yani. En baştan sığınacak liman gibi davranmakta sorun olmamalı. Adrina Lima bile eminim kocası uyuduktan sonra telefonunu karıştırıyordur

Ona kendini alıştır
Bu, ilişkinin de en önemli özelliği. Erkeğin bağlanma anlayışı alışmak çünkü. Köpek eğitir gibi, her gün aynı saatte aynı şeyler... Hayatından birkaç gün çıktığınızda bile eksikliğinizi fark edebilsin. Köpek eğitir gibi demem de pek hoş olmadı ama aklıma başka örnek gelmedi, pardon beyler!

Bir anda iki gün ortadan kaybol
Bir anda ama... Ona bir şey söylemeden ne bileyim başka bir şehir olur, sadece ona cevap vermemek olur. İki günde senden buz gibi soğuyacak değil herhalde. Bu arada ortadan kaybolan o olursa, sakın ola arama, sorma, mesaj atma. Başına kötü bir şey gelmiş olsa haberi çoktan gelirdi merak etme.

Haberin Devamı

Tribal enfeksiyonu unut
Ne olursa olsun, sakın trip atma.

Kafasında sürekli soru işaretleri bırak, o deşmeye çalışsın seni
Bir iyi, bir kötü; bir sıcak bir soğuk. Kendinden düşününce dengesiz adamlar nasıl başta ilgini çekiyor, nasıl çekici geliyor değil mi? Adam için de öyle. Ne kadar kafası karışırsa o kadar seni çözmek için uğraşır.

Olayı çok uzatma:
Bizim nesil İngilizceyi, birbirine şarkı yollarken öğrendi. Şu an neler yapılıyor bilmiyorum ama bekâr hayatımın da verdiği tecrübelerden anladığım kadarıyla artık erkekler sonuca ulaşmayı daha çabuk istiyor. Flörtlerden, uzatmalardan, olacak mı, olmayacak mı telaşından hoşlanmıyorlar. “Olacaksa hemen olsun, olmayacaksa diğer tercihlere gidiyorum.” O yüzden çok uzatmamak lazım bu arayı. Sonra bir bakmışsın sana beraber olduğu kızı anlatmaya başlamış.

Haberin Devamı

Aman diyeyim eski ilişkilerini anlatma
Sakın, sakın! Dinler gibi yapar, akıl verir, seni sakinleştirir; hatta kendi de anlatır. İlişkiniz başlayınca ise Allaaah sürekli suratına vurmaca sürekli sorun! Aynı şekilde onun için de geçerli. Başlarda “Ne güzel aynı şeyleri yaşamışız ilişkilerde” dediğin adamın eski sevgilisini, ilişki başladıktan sonra zehirlemek istiyorsun. Gözlerinin önünde yerlerde debelenmesini, ağzından köpükler çıkarken, tırnaklarını yanaklarına geçirip, “Bana bak yelloz, ondan uzak duracaksın!” demek istiyorsun.

Kendin gibi ol
Gerçekten hoşlandığın şeyleri söyle, ilgisini çekecek şeyleri değil. Sendeki farklılıklar çekici gelmeli, seni daha da tanımak için uğraşmalı. Haa ama tabii ki anlayışlı, özverili, kıskançlık nedir bilmeyen biri gibi davranabilirsin, onlarda sorun yok.

Yazarın Tüm Yazıları