Şirketimize başvurmadı

27.09.2013 tarihli Hürriyet gazetesi Ankara ekinin 11.sayfasında yayınlanan köşe yazınızda; Berrin Sergi adlı kişi tarafından Şirketimiz hakkında bildirilen asılsız beyanlar; “Aşağıda anlatacağım olay Başkent Doğalgaz A.Ş.’nin vatandaşa nasıl hukuk yoluyla vurgun yaptığını anlatmaktadır...” cümlesiyle kamuoyuna aktarılmıştır.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak Berrin Sergi aleyhine borçlu olduğu bedelin tahsili amacıyla başlatılan İcra takip dosyasını takip eden Sözleşmeli Avukatımız tarafından verilen bilgi şu şekildedir:
Söz konusu borçlu hakkında 16.09.2013 tarihinde icra takibi başlatılmıştır. Dosya borcu ise borçlu tarafından takibin başlatıldığı tarihten 3 gün sonra 19.09.2013 tarihinde ödenmiştir. Dosya borcu hesaplaması yapılırken icra masraflarının yanında Avukatlık ücreti, 1/4 oranında indirim yapılmak suretiyle hesaba dahil edilmiştir.
Borçlu icra takibine başlandıktan sonra büromuz ile irtibata geçmiş ve dosya borcu hakkında kendisine bilgi verilmiştir. 19.09.2013 tarihinde kendisine sunulan tahsilat dökümünde Avukatlık ücreti; borçlunun lehine olarak İcra İflas Kanunu’nun ilgili hükümleri doğrultusunda ve 7 günlük ödeme süresi içerisinde yapılması nedeniyle 1/4 oranında indirim yapılarak tahsil edilmiştir.
Yapılan işlemde herhangi bir kanuna aykırı durum söz konusu değildir.
Berrin Sergi tarafından konuyla ilgili Şirketimize konuyla ilgili herhangi bir şikayet başvuru yapılmamıştır. Şirketimiz tarafından hukuk yoluyla vurgun yapıldığı iddiaları asılsız olup konu hakkında Şirketimizden bilgi alınmadan olayın doğruluğu araştırılmadan kamuoyuna yansıtılması Şirketimizin itibarını zedelemektedir.”

Av. Nuray YILDIRIM
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.
Hukuk Müşaviri

Haberin Devamı

Tebligat yapılmadan icralık olduk

Sayın Bayer,
Bugünkü(27.09.2013) tarihli ‘Başkent Doğalgaz’a hiç yakışmıyor’ başlıklı yazınızı okudum. Çok güzel bir konuya el atmışsınız. Yazıdaki yönetici arkadaşa tamamen katılıyorum. Ben de Batıkent’te bir site yöneticisiyim
Bunun benzeri bir olayı Ben de ASKİ ile yaşadım. Tebligat yapılmadan işlem yapıldı. Mahkemelik olduk ama donuç nafile. Bu konunun hukukçular arasında tartışılmasını ve tebligat meselesinin ne kadar önemli olduğunu fark etmelerini istiyorum.

Başka illerde böyle limit var mı

Ankara’da, doğalgaza koyulan “110TL’lik limit”... Acaba istanbulda, İzmir’de böyle bir limit var mı? eğer sadece ankarada ise, farklı şehirlerdeki vatandaşlar arasında eşitsizliğe neden olmaz mı? bunu da mahkemeye taşıma durumunda kanunen haklı duruma gelmez miyiz? Bu durum yaygınlaşır ise yakında akaryakıt, vb. fiyatlarda da kullanılabilir. Limitli satış ile sürekli güncel belirlenen fiyatlar üzerinden alışverişe zorlanıyoruz. Bu limit koymanın bir diğer sonucu da başkentgaz gişelerindeki uzun kuyruklar. Çünkü 110 tl bitttikçe tekrar tekrar başkentgaz sırasına giriyor halkımız.

Yazarın Tüm Yazıları