Emekli edelim dedim Erbakan reddetti

Güncelleme Tarihi:

Emekli edelim dedim Erbakan reddetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 01:33

28 ŞUBAT davasında ‘müşteki’ sıfatıyla ifadeye çağrılan ancak gitmeyen eski başbakan Tansu Çiller mahkemeye 4 sayfalık dilekçe gönderdi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla dilekçe veren Çiller, o dönemde Meral Akşener’in Batı Çalışma Grubu ile ilgili getirdiği belgeleri incelediğini belirtti.

Haberin Devamı

Belgelerin dönemin Başbakanı Erbakan’a iletildiğini belirten Çiller, “Erbakan, belgeleri dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e götürmüş ve Cumhurbaşkanı da o belgeleri üst rütbeli subaylar ile paylaşması üzerine sivil toplum kuruluşlarında ve basın yayın organlarında dönemin İçişleri Bakanı, eşim, çocuklarım ve benim aleyhimde asılsız karalama kampanyası başladı” dedi. Çiller’in sözleri ana başlıklarıyla şöyle:

TAVSİYE NİTELİĞİNDEYDİ

Erbakan ile görüştüm ve MGK kararlarının tavsiye niteliğinde olduğunu, 28 Şubat 1997 tarihinde alınan kararların imzalanmasının nedeninin de esasen bu kararların tavsiye niteliğinde olmasından kaynaklandığını, bu kararların Bakanlar Kurulu’nda ve Meclis’te görüşülerek şayet uygun bulunacak olanların uygulamaya konulabileceğini (Bu kararlar, hükümetimiz tarafından uygulamaya konulmamıştır) ancak, asıl tercihimin ve doğru olanının, bu kararlar görüşülmeksizin ‘Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarını emekliye sevk etmemiz gerektiğini söyledim.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİMİ DE REDDETTİ

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarını emekliye sevk etmemiz gerektiğini Erbakan’a söyledim. ‘Kararnameyi Cumhurbaşkanı imzalamaz ve yıpranırız’ diyerek reddetti. O zaman erken seçime gideriz dedim. Sayın Erbakan bu teklifi ‘Bizi seçime sokmazlar, partilerimiz hakkında kapatma davası açarlar (nitekim Refah Partisi hakkında açıldı) ve toplumdaki gerilim artar’ diye kabul etmedi.

HÜKÜMETİ DEMİREL VERDİ

Hükümeti kurmak için dönemin Cumhurbaşkanı Demirel’e gittik. Sayın Cumhurbaşkanı, maalesef kurulacak yeni hükümete güvenoyu vereceğini imzası ile teşvik eden 282 milletvekiline rağmen hükümeti kurma görevini, milli iradenin yansıttığı çoğunluğa değil de o aşamada azınlık olan muhalefetin temsilcisine verdi.

SİVİLLER ASKERLERLE

28 Şubat döneminde bir kısım sivil gruplar ve kuruluşlar askerlerle hareket etti. Hükümet programları engellenmeye çalışıldı, milli iradeye rağmen Refahyol hükümeti çökertildi.

OTELLERDE İKNA ODALARI

Otellerde milletvekili ikna odaları kurulmuş, milletvekilleri şantaj, korku, ikbal ve menfaat vaatleri ile DYP’den koparılmış ve milletin meclise yolladığı çoğunluk, azınlık haline, meclisteki azınlığın da çoğunluk haline gelmesi ile güven oyu alacak sayıya ulaşılmasına kadar beklenip, ne karşılığında olduğu belli olmayan transferler sonucu kurulan bu hükümetin gerçek milli iradeyi temsil ettiğini söylemek mümkün değildir.

Haberin Devamı

BELGELERİ ORTAYA ÇIKARDIK

Her darbede olduğu gibi mağdur yine milletimiz olmuştur. Batı Çalışma Grubu ile ilgili belgeleri ilk kez biz ortaya çıkardık. Hukuksuz olan bu yapıyı milletimize biz duyurduk. Toplanan belgelere göre Batı Çalışma Grubu’nun öncelikli hedefinin,
DYP liderinin örtülü olarak yıpratılarak siyaseten bitirilmesi yolu ile DYP’nin çökertilmesi ve hükümetin düşürülmesi olduğu açıkça anlaşılmıştır.

BAŞBAKANLIKTAN VAZGEÇTİM

Türkiye’nin önünü açmak, askeri vesayetten kurtarmak ve demokrasinin yerleşmesi için başbakanlıktan dahi vazgeçtim. Sadece askeri vesayetin kaldırılması ile değil, iktidar olmak için her şeyi mubah gören siyasetçiler ve istediklerini almak için her türlü iftirayı atan demokrasi düşmanları ile mücadele ettim. Esasen bugün iktidarda olanlar da ancak devletin başının desteğini aldıktan sonra bu hesabı sorabilir hale gelmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!