Meyra el üstünde

Güncelleme Tarihi:

Meyra el üstünde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 02:07

Ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina, önceki akşam Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası ve Meyra ile müthiş bir konser verdi Açıkhava’da...

Haberin Devamı

Konser öncesi Safina’nın kulisindeydim. Safina, Meyra’dan müthiş bir ses olarak bahsedince onun ayaklarını yerden keselim dedik. Ünlü tenor bir anda Meyra’yı kucaklayınca da ortaya bu poz çıktı...

Alessandro Safina, Türk müzikseverler için tanıdık bir isim. Daha önce Sezen Aksu başta olmak üzere Türk sanatçılarla yaptığı düetler ve İstanbul’da verdiği konserler büyük ses getirmişti.

Bu kez Behzat Gerçeker ve ENBE Orkestrası eşlik etti ünlü tenora... Meyra’yla düetler yaptı Açıkhava’da ve seyredenlere unutulmaz bir ziyafet çekti...
Bu konser öncesi Safina’nın kulisindeydim...

MEYRA'YI UÇURDULAR / FOTO GALERİ

BU MAESTRO DÜNYA STARLARIYLA ÇALIŞMIŞ

Safina’ya önce “neden bu ekiple çalıştığını” sordum. Hemen yanımızdaki Behzat Gerçeker’i gösterdi;

“Bu maestro var ya... Dünya starlarına çalmış bir adam. Carreras, Domingo, Pavarotti’yle çalışmış... Bu ustaların yanında bize söz söylemek mi düşer? Son olarak Kremlin’de çalmışlar. Öyle her müzisyenin çıkacağı bir yer değil orası. Bunları öğrendikten sonra seve seve beraber çalışmayı kabul ettim. Türk seyircisiyle yeniden buluşacağım için çok mutluyum” dedi.

“Peki ya Meyra?” dedim.

“Müthiş bir ses, müthiş bir yetenek” dedi: “Az sonra onunla aynı sahneyi paylaşacağım için çok mutluyum. Doğumdan sonra bu tür zor performansları çıkarmak hiç kolay değildir. Ama Meyra provalarda harikaydı. Eminim bu gece de çok iyi bir konser izleyeceksiniz.”

SEVGİLİSİNİN DOĞUM GÜNÜYDÜ...


Alessandro Safina çok mütevazı, sempatik bir sanatçı. Aynı zamanda yakışıklı... Türk seyircisini bu yönleriyle de çok etkilemiş bir isim.
Ama konserde sahneye atlayan kadın hayranlarına bir kötü haber vereyim. Güzeller güzeli bir sevgilisi var ve İstanbul’a onunla geldi. Hatta dün akşam Safina’nın sevgilisinin doğum günüydü.

Onun için söylediği şarkı var mı bilmiyorum ama konser sonrası baş başa Hilton Oteli’ne gidip doğum gününü kutladıklarını biliyorum.

KİM BU MÜTHİŞ SESLİ TÜRKLER?

Safina tamam da ondan aşağı kalmayan sesler vardı ENBE Orkestrası’nda... Behzat Gerçeker yine müthiş sesler keşfetmiş ve orkestraya katmış.
Mustafa Ceceli’yle yaptığı düetten tanıdığımız Elvan Günaydın vardı yine. Otilya İpek bu konser için Viyana’dan gelmiş ve sesiyle seyirciyi büyüledi. Ali Erenus da öyle...

Ama Safina’ya pek çok şarkıda eşli eden Onur Turan ve Kılıç Aslan adlı iki tenor vardı ki, bu isimleri bir yere kaydedin. ENBE’den yeni yıldızların doğması yakındır.

SAFİNA NEDEN BİS YAPMADI?

Konserin en şaşırtıcı tarafı, Safina’nın bis’e çıkmamasıydı. Son olarak “Mamma”yı söyledi ve alkışlara rağmen sahneye dönmedi. Herkes sahneye fırlayan kadın seyirciye bağladı durumu ama gerçek o değildi.

Safina’nın ekibi konser bitti sanarak yaylıların sesini alınca teknik bir problem yaşandı. Bunun üzerine de Safina son bir şarkı söylemekten vazgeçti.

TENORDAN “UZUN İNCE BİR YOLDAYIM”

75 kişilik ENBE Orkestrası eşlik etti Alessandro Safina’ya...
Anlayacağınız müzikal anlamda eksiği olmayan bir konserdi.
Ama konserin en ilgi çeken yanı Safina’nın Türkçe şarkılar söylediği bölümdü.
Önce Meyra’ya “Bile Bile” şarkısında eşlik etti. Sonra “Uzun İnce Bir Yoldayım”ı söyledi. İşte bu türküyle Türk seyircinin gönlünde bir kez daha taht kurdu Safina... Ünlü tenor, “Bilmiyorum ne haldeyim gidiyorum gündüz gece” dedikçe Açıkhava yıkıldı...

BİR BAŞKA YENİ ANNE: FUNDA ARAR

Bu fotoğraf da kulis arkasından... Sahnede yeni anne Meyra varken izleyenler arasında bir başka yeni anne Funda Arar da vardı.

“Annelik zor ama müthiş, bizim çocuk da biraz yaramaz galiba. Şu sıralar gaz problemleriyle uğraşıyoruz” diye anlattı.

Henüz 2,5 aylık anne Funda Arar...

Erhan Konuk birlikte hatıra fotoğrafı çektirelim deyince, Ziynet Sali, Funda Arar, eşi Febyo Taşel ve Erhan Konuk’la bu fotoğraf çıktı ortaya.

NELER SÖYLEDİ?

Safina’yı dünya çağında şöhrete ulaştıran şarkı elbette “Luna”... “Luna”sız bir konser olamazdı. “Luna” dışında “Santa Lucia”, “Volare”, “All I Ask For You”, “Caruso”, “Guarda Che Luna”, “Les Fuilles Mortes”, “Ilmondo”, “Parla Piu Piano” gibi eserleri seslendirdi tenor...

Haberin Devamı

Doğum sonrası ilk konser

Haberin Devamı

Gecenin en heyecanlı ismi kuşkusuz Meyra’ydı. Hem böyle usta bir sesle sahneyi paylaşacağı, hem de doğum sonrası ilk konserini vereceği için...
“Bana şans dile” deyip durdu. Henüz 1 yaşındaki oğlu Kemal de seyirciler arasındaydı.

Kemal, babası Mehmet Ali Ilıcak’la izledi konseri. Ilıcak’a “Kuliste eşinle fotoğraf çektirdik, eller üstünde tuttuk onu. Umarım fotoğrafları görünce kızmazsın” diye takıldım. “Ben değil ama Kemal kızabilir” diye yanıt verdi.

Meyra konserde sesiyle olduğu kadar, görüntüsü ve kıyafetleriyle de izleyiciden büyük alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!