'Ooo, abi de buradaymış'

Güncelleme Tarihi:

Ooo, abi de buradaymış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 15:53

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarka Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Nick Haekkerup ile Ortaköy sahilini dolaştı. Sahilde kısa bir gezinti yapan bakanların yolu, bir kişi tarafından kesildi. Bakan Bağış’tan para isteyen bu kişi, Danimarkalı bakanı görünce "Oo abi de buradaymış" dedi. Bu tepki bakanların gülüşmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarka Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Nick Haekkerup ile Ortaköy’deki ofisinde bir araya geldi. Danimarkalı bakan görüşmeye 5 dakika erken geldi. Danimarkalı bakan sahile inerek gezinti yaptı. Daha sonra gelen bakan Bağış da sahile inerek Danimarkalı bakan ile bir araya geldi. Bakan Bağış, Danimarkalı bakana sahili gezdirerek yapılar hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 5 dakika süren gezintinin ardından bakanlar ofise doğru gitti.

Bu sırada bir kişi bakanların yanına yaklaştı. Önce "Selamün aleyküm" diyen bu kişi ardından bakanlara asker selamı verdi. Sokakta yaşadığı belirtilen bu kişi Bağış’ın elini öpmek istedi ancak bakan izin vermedi. Danimarkalı bakanı gören bu kişi "Oo abi de buradaymış" dedi. Bu kişinin Danimarkalı bakana tepkisi gülüşmelere neden oldu. Korumaların engel olmaya çalıştığı 55-60 yaşlarındaki vatandaş, bakanları akşam sahile çağırdı. Daha sonra para isteyen kişiye, Bakan Bağış korumasına bilgi vererek yardımcı olmasını istedi. Daha sonra esnaflarla sohbet ederek ofise ilerleyen bakanlara kumpir ikram edilmek istendi. Ancak bakan Bağış kumpir için daha erken diyerek isteği geri çevirdi. Bu sırada başka bir esnaf ise "Önce bizdeki özgürlüğü tatsınlar. Biz de çok fazla onlar da az" diye konuştu. Heyetlerin baş başa görüşmesi devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!