28 Şubat davasında "Demirel BÇG işle ittifak kurdu" iddiası

Güncelleme Tarihi:

28 Şubat davasında Demirel BÇG işle ittifak kurdu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 13:58

Müşteki Avukatı Mustafa Polat, 28 Şubat Davasına bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği suç duyurusu dilekçesinde, "Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Batı Çalışma Grubu (BÇG) ile ittifak kurduğunu" iddia etti.

Haberin Devamı

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla gönderilen dilekçede, iddianamedeki, "İrticai faaliyetler ve Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan çalışmalar" başlıklık belgeye göre, Cumhurbaşkanlığı'nın, BÇG ile irtibat halinde olduğunun anlaşıldığı ifadelerine yer verildi.


Dilekçede, "Cumhurbaşkanlığı, askerler tarafından verilen brifingle ilgili, yargıya müracaat etmek yerine, 'sizlerle işbirliği yaparım' diyerek, BÇG ile ittifak kurmuştur" iddiasında bulunuldu.


Cumhurbaşkanlığı'nın BÇG'den gelen talimatla Emniyet Genel Müdürlüğü personeli hakkında inceleme başlattığı savunulan dilekçede, 28 Şubat sürecinin, 17 Ocak 1997'de Demirel'e verilen brifingle başladığının söylendiği kaydedildi. Dilekçede, şunlar ifade edildi:


"Eğer suç unsuru taşıyan bir brifing, Süleyman Demirel'e ilk verildiği anda ihbar edilseydi, bu süreç hiç yaşanmayacaktı ve bu darbe hiç olmayacaktı.

Haberin Devamı


En büyük temennimiz, bu illegal yapıyla bağlantılı olduğunu düşündüğümüz herkesin cezalandırılmasıdır."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!