Kaderimizi Fatih Terim değil biz çizelim!

Güncelleme Tarihi:

Kaderimizi Fatih Terim değil biz çizelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 10:30

Ve Galatasaray’da beklenen ayrılık dün akşam resmileşti. Terim dönemi bitti. Yönetim, Terim'i konuşurken o Florya'da idmandaydı, haberi hurriyet.com.tr'den öğrendi.

Haberin Devamı

Teknik direktör Fatih Terim’in 22 Ağustos 2013 tarihinde A Milli Takım’ın başına geçmesi ile alev alan 34 günlük çıkmaz “İmparator”un görevden alınması ile son buldu. Tüm Türkiye’nin Hürriyet’ten öğrendiği gibi Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Fatih Terim gündem maddesi için dün saat 17.00’de Türk Telekom Arena Stadı’nda toplandı.

Başkan Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri, Fatih Terim’in Milli Takım’ın başına geçmesi ile yaşanan süreci masaya yatırdı. 2 saat süren toplantıdan beklendiği gibi Terim ile yolların ayrılması kararı çıktı.

FATİH TERİM'İN GÖZYAŞLARI

BİR KARARA VARMALIYIZ

PEKİ, bu tarihi karar nasıl alındı?

İşte Hürriyet’in aldığı özel bilgilerle yönetim kurulu masasında yaşananlar:

Terim konusundaki rahatsızlığı, dünkü Hürriyet’te ayrıntılarıyla yer alan başkan Ünal Aysal, yöneticilere yaşanan süreci anlattı ve bir karara varmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ve herkes bu konudaki görüşlerini dile getirdikten sonra şu ana noktalarda mutabık kalındı...

KALSA BİLE GEÇİCİ

- Fatih Terim, başkanlık makamına saygısızlık yaptı.

- Milli Takımı’ın başına uzun süreli geçmek istiyor.

- Galatasaray’da kalırsa bile bu kalış ancak geçici bir süre için olacak.

- Kendisine yaptığımız 2 yıllık sözleşme teklifini bahane ile kabul etmedi.

- Son imzası 2 yıllık olmasına karşın, “1’er yıllığına ve başarıya endeksli devam ediyorduk” sözleri gerçekçi değil.

- Bu ifadesi kendi istediği zaman Galatasaray’ı bırakacağı anlamına geliyor.

- Taraftar nezdinde ‘G.Saray’ı bıraktı’ algısı yaratmamak için bu süreci izledi.

EL KALDIRMADAN OYLAMA

G.SARAY yönetiminin tarihi toplantıda, bir bütün olarak üzerinde durduğu bu görüşler sonrasında Başkan Ünal Aysal çıkış yaptı. Ve Galatasaray Kulübü Başkan, Fatih Terim hakkındaki kararı almadan önce yönetim kurulu üyelerine şu soruyu sordu: “Kaderimizi Fatih Hoca mı, yoksa biz mi çizelim?”

Aysal bu sözleriyle Terim’in kaderini bir anlamda yönetim kurulunun oylamasına sundu. Diğer kritik sözü şu oldu: “Hocanın görevden alınması konusuna hayır diyen var mı?”

Aysal’ın bu sorusuna yönetim kurulu masasında bir kişi dahi itiraz etmedi. Ve Terim, Galatasaray Kulübü’ndeki görevlerinden yönetimin tamamının onayı ile alınmış oldu.

Haberin Devamı

Yardımcılar görevden alınmadı

SARI kırmızılı yönetimin dün akşam saatlerinde aldığı ayrılık kararı sadece Fatih Terim için geçerli. Yönetim, Terim’i görevden alırken, yardımcıları Ümit Davala, Hasan Şaş ve Claudio Taffarel’le ilgili bir karar vermedi. Bu isimlerin işlerine devam edip etmeyecekleri yeni hoca gelene kadar tamamen kendi tasarruflarında.

Tazminat yok, maaşını alıp gidecek

YÖNETİM kurulu kararıyla teknik direktörlük görevinden alınan Fatih Terim, sözleşmesi gereği tazminat almayacak.

Sarı kırmızılı kulüp, Terim’e sadece 30 Eylül 2013’e, yani ay sonuna kadar olan maaşını verip ilişkisini resmen kesecek.

İdman bitti hoca gitti

Yönetimin kendisini görevden aldığı saatte antrenmanda olan Terim, haberi tüm Türkiye gibi hurriyet.com.tr’den öğrendi.

Haberin Devamı

FATİH Terim, Galatasaray’da teknik direktörlük görevinden alındığı bilgisini Florya Metin Oktay Tesisleri’nde takımının başında antrenmanda iken öğrendi. Yönetim kendisi için toplanırken, aynı saatlerde Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Rizespor maçı için yapılan antrenmana çıkmıştı.

Resmen bildirilmedi

Saat 19.00’da sona eren toplantı ile Fatih Terim Galatasaray’daki teknik direktörlük görevlerinden alındı.

Ve “İmparator” Florya’da, tüm Türkiye gibi bu sürpriz kararı Hürriyet.com.tr’den öğrendi. Fatih Hoca’ya Galatasaray yönetimi bu kararı herhangi bir şekilde resmi olarak tesislerden ayrıldığı saate kadar bildirmedi.

Son antrenmanını yaptırdıktan sonra Fatih Terim, hiçbir oyuncusuyla vedalaşmadan evine gitti.

Haberin Devamı

ADIM ADIM SONA NASIL GELiNDi

TEKNİK direktör Fatih Terim’in Gala-tasaray’da ge-çirdiği üçüncü dönemi işte bu olaylar zincirinin ardından sona erdi...

16 Ocak 2013

1-GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda, “Fatih Hoca’yla sürtüşmem yok. Fatih Terim camiamıza son derece yararlı bir elemandır” diye konuştu.

istifa ETMEK istemiş ama!

2-Kongre sonrası, Aysal’ın yönetiminde Terim’e yakın olan yöneticiler devam etmez. Terim, bu isimlere, “Siz bıraktıysanız ben de bırakabilirim” der. O yöneticiler de, “Görevde kalmalısınız” der. Ve bu diyalog, Aysal ile yeni yönetiminin kulağına gider.

22 AĞUSTOS 2013

3-TERİM, Milli Takım’la imzaladı. Galatasaray yönetimi Fatih Terim’in nisan ayından beri, Milli Takım ile flörtte olduğu kanaatine vardı.

3 EYLÜL 2013

Haberin Devamı

4-BAŞKAN Ünal Aysal, Fatih Terim’e ‘doğum günü hediyesi’ olarak 2 yıllık sözleşme uzatma teklifi yaptı. Fakat Fatih Terim’den bu teklife herhangi bir yanıt gelmedi.

BAŞKAN ARADI TERiM AÇMADI

5-PERŞEMBE günü Ünal Aysal, Fatih Terim’i 2 kez telefonla aradı. Mesaj da attı, cevap alamadı. Cuma, Arıboğan’ı gönderdi. Terim, Arıboğan, “Başkan sizi arıyor” dese de dönüş yapmadı.

BEN ELEMAN DEĞiL MiYiM?

6-AYSAL’ın, Terim’e telefonla ulaşamaması sonucu Terim, konuyla ilgili, “Moralim çok bozuktu. O kadar çok arayan oluyordu ki telefona bakmadım. Kaldı ki ben eleman değil miyim? Başkan elemanına sadece telefonla mı ulaşır” sözleri ipleri kopardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!