Hermann Gröhe: Merkel Türkiye’yle ilişkilerin güvencesi

Güncelleme Tarihi:

Hermann Gröhe: Merkel Türkiye’yle ilişkilerin güvencesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 10:25

Merkel’in zafer gecesinde sağ kolu Gröhe o kadar mutluydu ki.. Bu mutluluğunu Hürriyet Avrupa Haber Koordinatörü Celal Özcan ile paylaştı... Gröhe, Özcan’a dedi ki: “Türkiye ile Almanya arasında köklü, tarihi geleneksel ilişkiler var. Bu ilişkiler Başbakan Merkel’le daha da güçlenecek. Merkel’li Almanya güvenilir istikrarlı bir partner.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA Başbakan Angela Merkel’in seçim zaferinin Almanya Türkiye ilişkilerine nasıl yansıyacağı sorusunu da gündeme getirdi. Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Sekreteri Hermann Gröhe, Başbakan Merkel’in Türkiye ile köklü tarihi geleneksel ilişkilerin devamının güvencesi olduğunu söyledi. Başbakan Merkel’in seçim zaferinin mimarlarından ve başarılı seçim kampanyasını yürüten Gröhe, seçim akşamı Hürriyet’e bir demeç verdi. Ayaküstü konuştuğumuz partinin ağır topu Herrmann Gröhe, Türkiye ile ilişkilerde sıcak mesajlar gönderdi.

Çok önemli
Başbakan Merkel’in kazanmasının Türkiye için de büyük önemi ve yararı olduğunu vurgulayan Gröhe, “Türkiye ile Almanya arasında köklü, tarihi geleneksel ilişkiler var. Bu ilişkiler Başbakan Merkel’le daha da güçlenecektir. Merkel’li Almanya güvenilir istikrarlı bir partnerdir” dedi. Gröhe iki ülke arasında iyi ilişkilerin devamı ve istikrarında Başbakan Merkel’in güvence olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Türkler için de
Genel Sekreter Gröhe, Başbakan Merkel’in seçim başarısını ayrım yapmadan herkes için politika yapmasının karşılığı olarak niteledi. Türklerin Almanya’ya katkılarını vurgulayan Gröhe, Başbakan Merkel’in göçmenleri de kucakladığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!