Yurt içi piyasalarda gözler bu iki açıklamada

Güncelleme Tarihi:

Yurt içi piyasalarda gözler bu iki açıklamada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 09:38

Küresel piyasaların ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlarının açıklamaları ile dalgalandığı bir süreçte, yurt içi piyasaların odak noktasında bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin İstanbul'daki toplantısı olacak.

Haberin Devamı

Dün ABD piyasalarında cuma gününden beri devam eden Fed Başkanlarının açıklamalarıyla yön arayışı devam etti. Dow Jones endeksi günü yüzde 0,32 oranında düşüşle 15.401 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,47, Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0,25 oranında düşüş kaydetti. Bugün ABD'de tüketici güven endeksi ve konut fiyatları verilerinin takip edileceğini belirten analistler, bütçe ve borç tavanı sorunu ile ilgili haber ve açıklamaların da piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Avrupa tarafında ise Almanya Başbakanı Angela Merkel'in genel seçimlerden güçlü bir şekilde çıkmasının ardından koalisyon görüşmeleri ve bugün açıklanacak eylül ayı IFO beklenti endeksinin takip edileceğini belirten analistler, dün Almanya'da günü yüzde 0,47 düşüşle 8.635 puandan tamamlayan DAX
endeksinin 8.600 seviyesinin önemli destek konumunda olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı

Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda kısa vadede satış baskısının devam edebileceğini ifade eden analistler, avro/dolar paritesinin yüksek seyrinin de hisse senedi piyasası üzerinde olumsuz yönde baskı oluşturduğuna dikkati çekiyor. Avro/dolar paritesi geçen hafta en yüksek 1,3570 seviyesini gördükten sonra 1,3490 - 1,3540 aralığında dengelendi.

Yurt içi piyasalarda cuma gününün ardından dün de devam eden satış baskısı endeksin, analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 77.000 puanın altında kapanış yapmasına neden oldu. Teknik olarak endeksin 77.000 puanın altında kalması durumunda 75.100 seviyesinin gündeme gelebileceğini belirten analistler, bugün TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın Denizli'de yapacağı "Para Politikaları" konulu sunumu ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin İstanbul'da yapacağı toplantıdan çıkacak haber ve açıklamaların takip edileceğini kaydediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, eylül ayı sektörel güven endeksleri

11.00 Almanya, eylül ayı IFO beklentiler ve iş dünyası güven endeksleri

11.30 İngiltere, ağustos ayı konut kredileri

14.00 Türkiye, TCMB PPK toplantı özeti

Haberin Devamı

14.30 Türkiye, eylül ayı kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi

16.00 ABD, S&P Case Schiller temmuz ayı konut fiyatları

17.00 ABD, eylül ayı tüketici güven endeksi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!