Esad: Biz izin veriyoruz ama isyancılar engel olabilir

Güncelleme Tarihi:

Esad: Biz izin veriyoruz ama isyancılar engel olabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 01:40

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Çin Devlet televizyonuna verdiği röportajda, uluslararası uzmanların ülkesindeki kimyasal silahlara erişimine izin vereceğini ancak isyancıların bazı merkezlere ulaşılmasına engel olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kasım ayında Suriye'ye gitmesi beklenen uzmanlarla ilgili herhangi bir problemi olmadığını belirten Esad, devam eden çatışmalardan ötürü bazı bölgelere ulaşımda zorluk çekilebileceğini belirtti.

İsyancılar için "tetikçi" tabirini kullanan Esad, "Tetikçilerin bulunduğu yerlerden söz ediyorum. Bu tetikçiler uzmanları durdurmak isteyebilir" dedi.

Pazar günü Şam'da gerçekleştirilen röportajda Esad, uluslararası kurumlara kimyasal silahların listesini hali hazırda sunduklarını ve uzmanlara "kimyasal silahların üretildiği ve saklandığı noktalara ulaşım güvencesi verdiklerini söyledi. Esad, "Bizim bununla ilgili bir problemimiz yok. Ancak uzmanlar güvenlik sıkıntısı nedeniyle bu bölgelere ulaşımın zor olacağını düşünebilirler" dedi.

Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü'nden uzmanlar Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, Suriye'nin sunduğu kimyasal silah programını incelediklerini açıkladı ancak detaylı bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

ABD'li yetkililer ise geçtiğimiz hafta, Washington ve Moskova'nın Suriye'de bin 100 ton kimyasal silaha sahip olduğu konusunda hemfikir olduklarını belirtmişti. Bu silahların arasında sülfür, hardal gazı ve sarin gibi sinir gazları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!