Ethem Sarısülük davasında arbede

Güncelleme Tarihi:

Ethem Sarısülük davasında arbede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 01:38

Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında, "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme" suçundan açılan davanın ilk duruşmasında çıkan olaylar nedeniyle mahkeme başkanı, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Karar sonrasında, Sarısülük ailesi sanık Ahmet Şahbaz'a saldırdı. Şahbaz, polis tarafından duruşma salonundan çıkarıldı. Saldırı sırasında sanık Şahbaz'ın aldığı darbeler sırasında başındaki peruk düştü.Ayrıca Şahbaz'ın kalın çerçeveli bir gözlük taktığı da gözlendi. Dava 28 Ekim'e ertelendi.

Haberin Devamı

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde, Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davanın kapalı yapılmasına karar verilmesi sonrasında Sarısülük ailesi sanık Ahmet Şahbaz'a saldırdı. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Afak İlleez'in duruşmanın kapalı yapılmasına karar verildiğini açıklamasının ardından izleyiciler salon dışına çıkmaya başladı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER.. ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI



SARISÜLÜK DAVASINDA OLAY / FOTO GALERİ

Kararın adliye dışında öğrenilmesiyle birlikte dışarıdan protestolar başladı. Aynı anda duruşma salonu önünde başlayan gerginlik, duruşma salonuna da sıçradı. Bu sırada Ethem Sarısülük'ün anne ve kardeşleri, sanık kürsüsündeki Şahbaz'a saldırdı. Adliye polisleri Şahbaz'ı güçlükle salon dışına çıkarırken, avukatları da Sarısülük ailesinin fertlerini yatıştırmaya çalıştı.

Saldırı sırasında sanık Şahbaz'ın aldığı darbeler sırasında başındaki peruk düştü.Ayrıca Şahbaz'ın kalın çerçeveli bir gözlük taktığı da gözlendi. Müşteki avukatları yere düşen peruğu mahkeme heyetine gösterdi. Olaylar nedeniyle duruşmaya henüz başlanamadı.

Haberin Devamı

İşte duruşmada düşen peruk.. Bu kare Twitter'da paylaşıldı:

Ethem Sarısülük davasında arbede

Adliye polisleri ve avukatlar arasında bu nedenle başlayan tartışmanın büyümesi üzerine mahkeme Başkanı Afak İlleez, avukatlar, stajyerler ve gazeteciler dışındaki herkesin salonu boşaltmasını, ardından izleyicilerin alınmasını istedi. Ancak gerginlik yatışmadı. Bazı izleyiciler duruşma salonuna girerken, polis aleyhinde sloganlar attı.

Sarısülük ailesinin avukatları da duruşma salonuna halen polisin alındığını söyleyerek, polislere tepki gösterdi. Sarısülük ailesinin avukatlarından Bülent Teoman Özkan ile sanık avukatları birbirinin üzerine yürürken, araya diğer avukatlar ve polis girdi.

Bu sırada sanık polis Şahbaz, duruşma salonundan çıkarıldı. Halen duruşmaya katılanların tutanağa geçirilmesine başlanamadı. Salondaki tartışmaların devam ettiği sırada mahkeme başkanı İlleez, kamu güvenliği nedeniyle duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi.

Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Barosu yöneticileri de izliyor.

Haberin Devamı

ANNESİ KOLYE VE BİLEKLİKLE GELDİ GELDİ

Ankara adliyesinde bugün başlayan Ethem Sarısülük davasında, annesi Sayfi Sarisülük kardeşleri ile birlikte adliyeye geldi. Ethem'in ağabeyi Mustafa Sarısülük'ün taşıdığı dosya ve annesinin boynundaki Ethem yazılı kolye ve Ethem yazılı bilekliği dikkat çekti.

Ethem Sarısülük davasında arbede

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!