2 bin 500 konutu teslim ediyor

Güncelleme Tarihi:

2 bin 500 konutu teslim ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2013 01:00

Dönüşüme Fikirtepe’de başlayacak, Beşiktaş’ta devam edecek.

Haberin Devamı

Ataşehir, İçerenköy ve Kurtköy projelerinde teslimlere başlayan Emay İnşaat, kentsel dönüşüm projelerine odaklanacak. Fikirtepe’de 1750 konutluk proje geliştirecek şirket Beşiktaş’ta da dönüşüm yapacak.

EMAY İnşaat projelerindeki toplam 2 bin 500 konutu teslim etmeye başladı. Ataşehir’deki Brandium, İçerenköy’de Kentplus Centrium, Kurtköy’de Kentplus Newport projelerini tamamlayan şirket, kentsel dönüşüm projeleri için de hazır. Fikirtepe’de 2 adada proje inşa edeceklerini belirten Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, 30 bin metrekare alan üzerindeki projenin yatırım değerinin 700 milyon TL olduğunu söyledi. 2 ay sonra projeye başlamayı planladıklarını söyleyen Çağlar, “Fikirtepe afet alanı olmadan önce de bizim avam projemiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onaylıydı. Şimdi yeni plana göre değişiklikleri yapıyoruz” dedi.

METREKARESİ 12 BİN LİRA OLUR

Projede konut ve mağazadan oluşan bin 750 birim olacağını dile getiren Çağlar, 530 halk sahiplerinin tamamıyla anlaşmaya varıldığını ve yıkımların tamamlandığını ifade etti. Gayrimenkul geliştiren firmalar için en önemli unsurun değerli arsa olduğunu söyleyen Çağlar, Fikirtepe’nin bu avantajı ile öne çıkacağını ve projeler tamamlanınca metrekare fiyatının 12 bin TL’yi bulacağını belirtti. Çağlar, ikinci dönüşüm projesi için Beşiktaş’ta çalışmaya başladıklarını ve 15 bin metrekare arsa üzerinde proje yapmayı planladıklarını ifade etti.

1+1’LER DEĞERLENECEK

Fikirtepe için yapılan plana göre her daire için 2 araçlık otopark zorunluluğu geldi. Düzenleme sonra şirketlerin projelerindeki küçük metrekareli daire sayısında kısıtlamaya gideceğini söyleyen Çağlar, “40 metrekareye 60 metrekare otopark zorunluluğu olursa bunun finansal yükünü alıcı da kaldıramaz şirketler de. Fazla 1+1 daire üretilmez. Sayısı az olunca da küçük dairelerin değeri artar” dedi.

İLK ALAN KAZANIR

Çağlar, doğru lokasyonda yapılan gayrimenkul yatırımının her dönemde kazandıracağını belirtti. Tüm projelerinde ilk alanların kazanması için uygun fiyat politikası hazırladıklarını söyleyen Çağlar, “Ataşehir projemiz 4 bin 300 TL ile satışa çıktı, şimdi ise 6-7 bin TL. Hayat başladıktan sonra ise 10 bin TL olur. İçerenköy’de metrekaresi 2 bin 500 TL’ye sattığımız proje 5 bin TL oldu. Kurtköy’de ise bin 700 TL olan metrekare satış fiyatı 3 bin TL’yi gördü” dedi. Bin 150 konutluk karma proje Brandium Ataşehir’de satışların devam ettiğini belirten Çağlar, fiyatların 300 bin TL ile 2 milyon 500 bin TL aralığında olduğunu söyledi. Projenin karşısında bulunun gümrük alanının taşınacağını belirten Çağlar, “Bu alana proje de olsa yeşil alanda da olsa bizim değerimize değer katar” dedi.

Haberin Devamı

Yabancı fonlarla görüşüyor

Haberin Devamı

ATAŞEHİR Brandium projesinde konutun yanı sıra ofis, AVM ve otel de yer alıyor. 200 mağaza yer alan AVM’nin yüzde 90 dolduğunu belirten Hakan Çağlar, kalan birimler için talep geldiğini ancak doğru konsept çalışması için inceleyip karar verdiklerini söyledi. Çağlar, Brandium AVM’de metrekare kiralarının 50 TL ile 450 TL arasında değiştiğini ifade etti. Yabancı yatırımcıların da Barndium Ataşehir ile ilgilendiğini belirten Çağlar, Körfez fonları ile blok bazında alım için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Konutun yanında otel yatırımları da olduğunu belirten Çağlar, Anadolu Yakası’nda 320 odalı Hilton Oteli’ni yılsonunda açacaklarını söyledi. Bu yıl İstanbul’da 900 oda ve bin 800 yatak ile turizm alanına giriş yaptıklarını belirten Çağlar, yeni yatırımlar için İstanbul içindeki iyi lokasyonları değerlendirdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Yüzde 10 indirim

EMAY İnşaat ve Erko Grup tarafından inşa edilen Brandium Ataşehir’de peşin alımlarda yüzde 10 inirim yapılıyor. Projelerinde KDV oranının yüzde 1 olduğuna dikkat çeken Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, 30 ay 0 faiz imkanı sunduklarını söyledi. Çağlar ayrıca 150 konut için başlattıkları kampanya kapsamında ev sahibi olanlara 5 yıl, 5 kıtada 5 yıldızlı otelde tatil hediye ettiklerini ifade etti. 120 metre yükseliğe sahip projenin sosyal tesislerinde tenis kortu, yürüyüş parkurları, seyir ve dinlenme terasları, yüzme ve süs havuzları, spa, spor tesisi ve 24 saat resepsiyon bulunuyor.


15 yeni proje yolda

KETEN İnşaat 400 milyon TL yatırımla yeni projeler hayata geçirecek. Nişantaşı’nda inşa ettiği projelerle dikkat çeken şirket Beyoğlu, Taksim, Beşiktaş, Cihangir, Bomonti, Nişantaşı, Etiler ve Kanlıca’da toplam 15 yeni projeye başlayacak.
Şirket konut projelerinin yanında tarihi Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı’nı, 110 yıl sonra aslına uygun olarak yeniden inşa edecek. Sektöün en önemli gündem maddesi olan kentsel dönüşüm sürecini değerlendiren Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten dönüşüm çalışmalarıyla gayrimenkul sektöründe arz patlaması olacağını ve “Ne yaparsam satarım” işleyişinin sona ereceğini ifade etti. Arz talep dengesinin bozulmasıyla bazı şirketlerim sıkıntı yaşayacağını belirten Keten, konut fiyatlarında yüzde 10’luk gevşeme beklediğini dile getirdi. Keten, gayrimenkul geliştiricilerin karlılıktan çok, nakit akışı ve hızlı satışı iyi organize etmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Güneşli’de erken teslim

GÜL Proje ve Mutlu İnşaat ortaklığıyla Güneşli’de hayata geçen GüneşliPark Gardenya’da erken teslimler başlıyor. 25 bin metrekare alana inşa edilen projede 8 blokta 300 daire yer alıyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlanan konutların büyüklükleri 80 metrekare ile 360 metrekare arasında değişiyor. 20 bin metrekare yeşil alana sahip proje Atatürk Havalimanı ve Türkiye’nin en büyük fuar alanı CNR Expo İstanbul’a 5 dakika mesafede konumlanıyor. GüneşliPark Gardenya’da 60 ay sıfır faiz ile ödeme avantajı sunuluyor.

Dükkânlar satışta

GÜNEŞLİ’de Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat’ın ortaklığında inşa edilen Cornerlife projesinin dükkânları satışa sunuldu.
50 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Cornerlife Güneşli’de büyüklükleri 57 metrekare ile 347 metrekare arasında değişen toplam 21 dükkan ve 1 ticari alan bulunuyor. Güneşli’de Basın Ekspres Yolu üzerinde 211 konutu da içeren projenin 2014’te teslim edilmesi planlanıyor. 8 metre tavan yüksekliğine sahip dükkanların fiyatları 599 bin TL ile 4 milyon 117 bin 582 TL arasında değişiyor. Konut satışları da devam eden projeden ev sahibi olmak isteyenler 36 ay vade farksız ödeme imkanı sunuluyor. Peşin alımlarda yüzde 7 indirim yapılan projede konut fiyatları 195 bin 600 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

EVA’ya 3 ödül

EVA Gayrimenkul Değerleme, Euromoney Dergisi tarafından düzenlenen ve her ülkede yapılan anket çalışması sonucu sektörünün en iyilerine verilen “Euromoney’s Real Estate Awards 2013” ödüllerinde, danışmanlık, araştırma ve değerleme alanlarında 3 ödüle layık görüldü. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) tarafından Türkiye’de ilk kez sertifika (Regulated by RICS Certificate) verilen değerleme şirketi olduklarının da altını çizdi. Türkiye’deki değerleme sisteminin gelişimine dikkat çeken Yazıcı, Türk kökenli değerleme kurumlarının yabancı kökenli kurumlar kadar itibar görmeye başladığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!