Yaz sonrası yenilenin

Güneş, deniz, kum, klor; şimdi yaz boyunca bu unsurların yıprattığı cildimizi ve saçlarımızı toparlama zamanı...

Haberin Devamı

Maalesef yaz tatil-leri, dinlenmiş bir beden ve ruhun yanı sıra kuru bir cilt, küçük güneş hasarları ve saç kırıklarını da beraberinde getiriyor. Çünkü yaz tatili cildimiz ve saçlarımız için aynı zamanda stres demek. Sıcaklar, UV ışınları, tuzlu ve klorlu su, vücudumuzdaki nemi fazlasıyla azaltıyor. Bunu da bize cildimizde oluşan ince çizgiler ve saç uçlarındaki kırıklar gösteriyor. Peki, yaz tatilinin bize bu kadar pahalıya patlamasını önlemek mümkün mü? Tabii ki, ama zamanında alınan önlemler ve doğru bakım kurallarıyla...

5 adımda cilt yenileme programı

1- Temizleme: Havalar soğumaya yüz tutunca, daha yumuşak içerikli ürünlere yönelmek gerekiyor. Sert temizleme jelleri, cildin yağ üretimini artırıyor ve cildin istemediğiniz bir şekilde parlamasına neden oluyor.
2- Peeling: Sahip olduğunuz nemsiz bronz cildinizin altında gerçekten de sağlıkla ışıldayan bir cilt sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken onu göz önüne çıkarmak. Hafif peeling uygulamalarıyla, yeniden sağlıkla parlayan bir cilde sahip olabilirsiniz.
3- Yenileme: Aydınlatıcı serumlar, pigment lekelerini ve istenmeyen çilleri yok ediyor. İki hafta boyunca her akşam düzenli olarak serum kullanarak güneşin vermiş olduğu zararları ortadan kaldırabilirsiniz. Birkaç hafta sonra lekeler yeniden görünür olduğunda maalesef sadece meyve asitli peeling ya da lazer uygulamaları yardımcı olacaktır.
4- Bakım: Cildiniz özellikle şimdi ekstra neme gereksinim duyuyor. Cilt yeterince nemlendiğinde, yenilenme süreci normale dönüyor. Bunun için aloe vera, A ve E vitaminli içerikler ideal... Maskeler ve ampül kürleri ise cilde yaz boyunca kaybettiği elastikiyeti ve tazeliği yeniden kazandırıyor.
5- Koruma: Yaz mevsiminin bitmesi, cildi UV ışınlarından korumayı bırakmak anlamına gelmiyor. Dışarı çıkarken en az SPF 15-30 korumalı güneş ürünlerini kullanmaya devam etmelisiniz.

Haberin Devamı

5 adımda saç yenileme programı

1- Yıkama: Az her zaman çoktur. Saçlarınızı her gün yıkamıyorsanız, saç derisinin doğal onarım mekanizması daha iyi çalışacaktır. Ayrıca şampuan seçerken, aloe vera ya da jojoba yağı gibi saçı besleyici içeriklere yönelmelisiniz.
2- Besleme: Tam da şimdi saçlar özel bir bakıma gereksinim duyar. Haftada en az bir kez yapacağınız saç maskesini 15 dakika saçınızda bekleterek etki etmesini sağlayın. Bakımın etkisi ısıyla daha da artacaktır. Bu yüzden saçları önce streç filmle sarın, üzerini havluyla sıkıca örtün.
3- Kesim: Fazla yıpranmış uçlar için yapılabilecek en iyi kurtarma operasyonu, uçlarından biraz kesmektir. Yeni bir saç kesimi saçın dolgunlaşmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Ayrıca kesim, saç tellerinin yeniden kırılmasını önleyecektir.
4- Yenileme: Işıltısız, mat görünümlü saç, özenli bir bakımın yanı sıra yeni bir saç rengine de gereksinim duyar. Doğal renklendirmeler saç telinde bir koruma tabakası oluşturur ve daha güçlü uzamasına yardımcı olur. Tabii ki ideal olan saç kınasıdır. Ama saç boyaları da saçın sağlıklı ve parlak görünmesinde etkilidir.
5- Koruma: Özellikle yaz sonrasında yıpranmış saçlar için koruma şart... Saç kurutma işleminden önce saçın ısıdan zarar görmesini önlemek amacıyla koruyucu ürünler kullanın. Ayrıca onarıcı bakımlar da uzun vadede son derece etkili.

Haberin Devamı

Yaz bronzluğunu böyle koruyun

Yaz sonrası, bronzluğunu korumayı kim istemez? Cildizdeki ve vücudunuzdaki sağlıklı bronz görünümü kaybetmemek için tek yapmanız gereken alışkanlıklarınızı değiştirmek. Ama unutmayın; yeni mevsime girerken fazla koyu bir ten de itici görünür. İşte kışı altın tonlarında sağlıkla ışıldayan bir ciltle karşılamak için altın kurallar...

-Cilt bazı oluşturun: Otobronzanlar cilde doğal ve sağlıklı bir bronzluk kazandırır. Ciltte transparan bir görünüm elde etmek için haftada bir-iki kez uygulayabilirsiniz. Yoğun nemlendirici içerikli ürünler de bronzluğun uzun süre dayanmasını sağlar.
-Baştan ayağa düşünün: Ne kadar az ten gösterirseniz, dikkatler o kadar yüzünüze odaklanacaktır. Bu da dengesiz bir görünüme neden olur. Bir de renk yüzde vücuttan daha önce kaybolur. Dolayısıyla bronzlaştırıcı ürünleri vücudunuzda haftada bir kez tazelemeniz yeterli olacaktır.
-Eşitleyin: Özellikle buğday tenliler, cilt lekeleriyle daha çok savaşmak durumunda. Bu yüzden kullandığınız ürünün yoğun kapatıcı özelliğinin olması önemli. Önce saç dipleri, kaş bölgesi ve çene hattı gibi zor bölgelerine nemlendiriyi uygulayın. Ardından bezelye büyüklüğündeki bronzlaştırıcı ürünü bir sünger ya da aplikatör yardımıyla dairesel hareketlerle (cildin orta bölgesinden sağa ve sola, yukarıya ve aşağıya doğru) iyice yayın. Uygulamayı, ürünü boyun bölgesi ve kulak çevresine özenle yayarak bitirin.
-Aşırıya kaçmayın: Otobronzan ürünü vücudunuza uygularken aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Ürünün cilt tonunuzdan fazla koyu olmaması da önemli. Ürün ve cildin ton uyumu, görünümün doğallığında büyük rol oynuyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Baştan aşağı stil kokun

Ferragamo’nun lüks serisinin yeni taze kokusu “Acqua Essenziale” rahat şıklıktan yana olan genç erkekler için tasarlandı. Ferragamo erkeğinin stiline uygun bu doğal parfümün 50 ml’inin fiyatı 162 TL...

Vücudunuzu rahatlatın

Collistar’ın aromaterapik etkili ürünü “Talasso-Scrub”, içerdiği cildi canlandırıcı deniz suyu sayesinde, kullanıldığı anda enerjik ve dinamik etkisini hissettiriyor. Tüm cilt tiplerine uygun olan peeling ürünü, duştan önce masaj ile vücuda yedirildiğinde gözenekleri açıp vücudu rahatlatıyor.

Sofistike kadınlara

Costume Nati-onal’ın yeni kokusu “So Nude Eau De Toilette”, yeni beyaz şişesi ile geliyor. Çiçeksi ve baharatlı yapısıyla sofistike kadının özelliklerini yansıtan koku, aynı zamanda onun güçlü karakterini temsil ediyor.

Haberin Devamı

Cildiniz gece gençleşsin

Estee Lauder araştırmacıları, günün hasarlarını onarmak için “gecenin” doğru zaman dilimi olduğunu keşfetti. Estee Lauder’ın “Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II E” adlı ürünü, güçlü formülüyle cildin gece yenilenme sürecini destekliyor. Yaşlanma belirtilerini azaltan serum, cildin kendini pürüzsüz, nemli ve güçlü hissetmesine yardımcı oluyor. Üründeki “catabolysis” aktivitesi, hücre hasarlarını ortadan kaldırmak için cilt hücrelerini destekliyor. Serum düzenli kullanımda cildin doğal onarımı arasındaki kritik bağı güçlendiriyor. Fiyatı: 30 ml’i 205 TL...

Yazarın Tüm Yazıları