Faaliyete geçemeyen ilkokul için eylem

Güncelleme Tarihi:

Faaliyete geçemeyen ilkokul için eylem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 17:53

Yozgat’ta veliler, çocuklarının uzak bölgeler eğitim aldıklarını belirterek yakınlarında bulunan ve 3 yıldır faaliyete geçirilemeyen ilkokul için eylem yaptı.

Haberin Devamı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 480 konutlu TOKİ konutlarında oturanlar, kaymakamlık binası önünde toplanıp, 3 yıldır faaliyete geçirilemeyen ilkokul için eylem yaptılar. Çocuklarının uzak bölgelere gittiğini belirten veliler, servis ve yemek ücretlerini karşılayamadıklarını söylediler.

Velilerden 38 yaşındaki Fatma Karaman, 3 çocuğu bulunduğunu ve 3 yıldır servis ücreti ödediğini belirtti. Veli Karaman şunları söyledi:
"Artık servis parasını ödeyemez hale geldim. Yetkililer bize geçen yıl açılacağını söylemişlerdi. Ancak üzerinden bir yıl geçti. Okulumuz halen faaliyete geçmedi. Bulunduğumuz TOKİ binalarında doğru düzgün ışıklandırma yok. Camisi, okulu, çay bahçesi yok. Bildiğiniz köyden farkı da yok. Devlet bizi fakir diye oraya oturttu çok mağdur durumdayız. Camisiz mahalle olur mu? İnsanlar çadırda namaz kılıyor."

Haberin Devamı

Üç çocuğu bulunduğunu belirten 34 yaşındaki Zeliha Dündar ise çocuklarının servislerle farklı okullara gittiğini anlatarak, öğlen yemeğini de yiyemediklerini söyledi. Dündar, "Üç çocuğumun servis parasını ödeyecek gücüm kalmadı. Servisi kaçırdığı zaman çocuğum o gün okula gidemiyor. TOKİ sakinleri olarak 3 yıldır okulumuz açılmasını bekliyoruz. 480 konutlu bir yerde okul olmaz mı? O halde servis ücretlerimiz yetkililer ödesin" diye konuştu.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise, Yozgat İl Özel İdaresi tarafından 14 derslikli ilköğretim okulu inşaatının geçen yıl başladığını belirterek, en kısa zamanda geçici kabul yapılarak kurban bayramı öncesi okulun eğitim-öğretime açılmasının planlandığını söyledi. Kılıç, velilerle de görüştüklerini servis konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını belirttikleri açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!