Ve sezon başlar

Haberin Devamı

SICAK, kuru, tatsız bir yazdı geçen, bir çoğumuz için. Yok yere çocuklarımız öldü. Dünya karıştı. Neredeyse Suriye’ye giriyorduk. Hatta bir ara olaylar öyle bir noktaya geldi ki, hah şimdi tüm dünya birleşip bize girecek diye bekledim. Ağaçlarla ve doğa ile alıp veremediğimiz şey neyse bu yaz da bitmedi. Kesmeye, yakmaya, yeni betonlar için yeni yerler açmaya devam ettik. Tüm bunları yaparken de büyüdüğümüzü iddia etmeye! Bütün kıyı Ege’yi kasaba kasaba, köy köy dolaştım yaz boyunca, rant uğruna açılan kıyılara, açılmak istenenlere inanamazsınız. Zamanında SİT alanı ilan edilmemiş olsa, size garanti veriyorum tüm kıyı şeridinde bir tane ağaç kalmazdı. Yine de iyimser olalım mı? Olalım. Başka türlü yaşayabilme durumumuz yok çünkü. Acının panzehri sanat, savaşınki barış çünkü. Bu nedenle bugün 2 tane birden ruha iyi gelecek haber var.

Haberin Devamı

I. Uluslararası EGİAD Fotoğraf Yarışması
GÜZEL proje yapıyor EGİAD’çılar. Düşünerek yapıyor. Gündemi izleyerek, ülkeyi, bölgeyi, kenti koklayarak fikir üretiyor, fiiliyata döküyorlar. Ayakları yere basıyor. Memleket Hanya’ya giderken, onlar Konya’dan çıkmıyor yani. İşin eğlenceli tarafı da normal hayatta patron koltuğunda oturan bütün EGİAD üyeleri, dernek çatısı altında işçi. Tek tek sorumluluk alarak, görev, proje bitirilemediğinde hesap veriyorlar. Şimdi bir sanat projeleri var. Dünyadaki tüm fotoğrafçıların katılımıyla, yaşamın en önemli şartı, sağlık konusunu fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma taşımayı hedefliyorlar.
Daha önce, ilkini “İş ve Yaşam”, ikincisini “Kentine İyi Bak”, üçüncüsünü de “Yaşamda İletişim” başlığıyla ulusal alanda düzenleyen EGİAD, bu kez bir adım öteye giderek, TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu), FIAP (Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu) ve UPI’nin (Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği) katkısıyla, EXPO 2020 sürecine destek amacıyla EGİAD 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması için kolları sıvadı. Yarışmanın ana teması: HERKES İÇİN SAĞLIK!
Böylelikle EXPO sürecinde de katkı vermeyi hedefliyorlar.

Haberin Devamı


Nasıl katılacaksınız?
Amatör veya profesyonel fotoğrafa meraklı herkese açık düzenlenecek yarışmaya gönderilecek fotoğraflar; JPG formatta, kısa kenarı en az 2300 piksel, 300 dpi çözünürlükte ayarlanarak, yarisma@egiad.org.tr adresine iletilebilecek. Yarışmada, tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş, fotografik içeriği bulunmayan görüntüler kabul edilmeyecek. Yarışma sonucu, katılımcıların e-posta adreslerine bildirilecek ve www.egiad.org.tr, www.tfsf.org.tr adreslerinden de takip edilebilecek. Son katılım tarihi 17 Ekim 2013 olan yarışmada; dereceye girenlere FIAP ve UPI kurumlarından ayrı ayrı olmak üzere altın, gümüş, bronz, 6 adet mansiyon ile EGİAD Özel Ödülü, İZFAK Özel Ödülü ve 30 adet Sergileme Ödülü verilecek. Her yarışmacının en çok 4 adet fotoğraf gönderilebildiği yarışmada, ödül alan fotoğraflar TFSF 2013 Almanak’ta yer alacak. Yarışmanın açıklanması 21 Ekim, ödül töreni ise 15 Kasım’da! Bence denemeye değer...

Haberin Devamı


Geçen yılki ulusal yarışmanın birincisi Nevzat Yıldırım’ın yaşamda iletişim temalı fotoğrafına bayıldım.

Ve sezon başlar

----

Human Body Sergisi’ni kaçırmayın

BOSTON’da gitmiştim ilk Human Body Sergisi’ne. Ama baştan söyleyeyim dünyada gerçek insan kesitleri ile yılmış 3 farklı BODY sergisi var. Human Body Sergisi var. Bunlardan; insan vücudunun güzelliği ve altında yatan bilimle, ziyaretçileri hayranlık içinde bırakmak, aydınlatmak ve eğitmek için hazırlanan ‘The Human Body Exhibition’ sergisi, bırakın İzmir’i, Türkiye’ye ilk kez geliyor. Bugün açılacak olan sergi 1 Aralık’a kadar İzmir Fuarı Atlas Pavyonu’nda... Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir deneyim. Beni çok etkilemişti.

Haberin Devamı

Ve sezon başlar

Sıla bu akşam Açıkhava’da!
Güzel şarkı söyleyen bir kadının bir de grotesk bir ruhu varsa tadından yenmiyor. Sıla, 21 Eylül Cumartesi saat 21.00’da İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşuyor.. Yazdığı sözler ve yorumuyla Türk pop müziğinin en başarılı isimlerinden Sıla, 21 Eylül’de İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluşuyor. Birbiri ardına yayımladığı “Sıla”, “İmza”, “Konuşmadığımız Şeyler Var”, “Joker” (DVD) ve “Vaveyla” albümleriyle her geçen gün başarılarına yenisi ekleyen, müzik listelerinin ve satış listelerinin zirvesinden inmeyen Sıla, verdiği konserlerle hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları