Okuluna kavuşan Kardelen çok mutlu

Güncelleme Tarihi:

Okuluna kavuşan Kardelen çok mutlu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 13:04

İzmir'de geçen yıl karaciğer nakli olduğu için okula gidemeyip evde eğitim görmek zorunda kalan 10 yaşındaki Kardelen Yazkı için yasaklar bitti.

Haberin Devamı

Kardelen, 2013-2014 öğretim yılının başlamasıyla birlikte ortaokul birinci sınıf öğrencisi olarak ders başı yaptı. Maskesinden de kurtulup çok özlediği arkadaşlarına kavuşan Kardelen, "Arkadaşlarımı, okulumu çok özlemiştim, hepsine kavuştum. Çok mutluyum" dedi.
Annesinden aldığı hayat aşısıyla hızla iyileşen, 3 Eylül'deki doğum gününü hemşire ablalarıyla hastane odasında kutlayan Kardelen, çok istemisene rağmen okuluna dönemedi. Kardelen, tuvaletlerinin bahçede olması, kendini koruyamayıp enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalacağı endişesiyle 4’üncü sınıfı okuyacağı Necati Bey İlkokulu'na bir yıllığına veda etmek zorunda kaldı.

Çok istediği halde okuluna gidemeyen Kardelen, evde eğitim hakkından yararlandı. Her dersin öğretmeni evlerine gelerek küçük kıza ders verdi. Kardelen, bire bir derslerle daha başarılı oldu, karnesinin yanında takdirname de aldı. Dün Kent Hastanesi'nde kontrolden geçti, yasağı kalkarak okula başladı. Mezun olduğu Necati Bey İlkokulu ile aynı bahçede yer alan Necati Bey Ortaokulu'nda 5-C şubesinde öğrenime başladı. Doktorlarının kendini enfeksiyonlardan koruma sözü aldığı Kardelen çok sevdiği arkadaşlarına ve okuluna kavuştu. Kardelen uzak kaldığı günlerin acısını çıkartırcasına ilk gün arkadaşlarıyla doyasıya oyun oynadı. Ortaokul öğrencisi olduğu için her dersin öğretmeninin ayrı olduğunu belirten Kardelen, "Şimdi yeni öğretmenlerimizle tanışıyoruz. Arkadaşlarımın çoğu nakil olmadan önce üç yıl birlikte okuduğum arkadaşlarım. Ben hastayken eve geliyorlardı ama okul gibi olmuyordu. Şimdi maskesiz, onlarla koşup oynuyorum. Arkadaşlarımı, okulumu çok özlemiştim. Hepsine kavuştum, çok mutluyum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!