Telekulağa takipsizlik

Güncelleme Tarihi:

Telekulağa takipsizlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 02:00

Hanefi Avcı, telefonlarının sahte isimlerle mahkeme kararı alınarak dinlendiği iddiasıyla Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Savcının takipsizlik kararını Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi kaldırdı ve dava açılmasını istedi. Savcı Adnan Çimen “Tarafımızca soruşturma yapılması mahkemeyi muhakeme etme anlamına gelecektir” diyerek takipsizlik kararı verdi.

Haberin Devamı

ESKİ Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın telefonlarının sahte isim ve sahte olaylar üzerinden mahkeme kararı alınarak dinlenmesine ilişkin Bakırköy 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin sorumlular hakkında dava açılması kararına, savcı onay vermedi.
Devrimci Karargâh davasında 15 yıl hapis cezasına mahkûm olan Odatv davasında da yargılanan Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi’nden telekulak izi sürdü ve yasadışı dinlemeyi ortaya çıkardı. Hanefi Avcı, telefonlarının hukuksuz dinlendiğini iddia ettiği Ali Fuat Yılmazer ile Erol Demirhan hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak savcı, takipsizlik kararı verdi. Avcı bu karara Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz etti. Avcı’nın itirazını kabul eden Bakırköy 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, takipsizlik kararını kaldırarak, yasadışı dinlemeyi yapan, yaptıran görevliler hakkında dava açılmasına karar verdi. Mahkeme kararında “Görevli kişiler bunun hukuki sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır” denildi.

Haberin Devamı

SAVCI: MAHKEMEYE MÜDAHALE

Dosya, geçen yıl iddianame hazırlanması ve dava açılması için İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen’e gönderildi. 1 yıl sonra Adnan Çimen, Yılmazer ve Demirhan hakkında kovuşturmaya gerek olmadığını belirterek, takipsizlik kararı verdi. Çimen kararın gerekçesinde Bakırköy 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘Yasadışı telefon dinlemesi yapanların yargılanmasına’ ilişkin kararının kesin olduğunu vurguladı. Çimen, “Şayet müştekinin iddiaları doğruysa bu hususun Cumhuriyet Başsavcılığımızın yetkilerinden daha geniş yetkilere sahip ilgili mahkeme tarafından tahkik edileceği, tarafımızca soruşturma yapılması mahkemeyi muhakeme etme anlamına gelecektir” dedi.

ŞEN: SKANDAL BİR KARAR

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Hukuk Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersan Şen, savcı Adnan Çimen’in kararını ‘skandal’ olarak yorumladı. Prof. Dr. Şen, hukuk tarihinde böyle bir kararla ilk kez karşılaştığını belirterek, “Savcının yeniden takipsizlik kararı vermesi Ceza Muhakemesi Kanunu’na aykırıdır. Takipsizlik kararı geçerli değildir, karara gösterilen gerekçeler de doğru değildir. İddianame düzenlenip davanın açılması gerekir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!