Kazan’ın değişimi tez konusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Kazan’ın değişimi tez konusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 01:37

Kazan’ın son 10 yılda büyük değişim ve gelişim yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı Lokman Ertürk, formüllerinin ‘ortak çalışma’ olduğunu söyledi. Ertürk, ilçedeki değişimin üniversite tezlerine konu olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Kazan’ın son 10 yılda geçirdiği gelişim ve değişimin tezlere konu olduğunu belirten Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçenin gelişimindeki formülün ortak çalışma olduğunu söyledi. Ankara’nın dış ilçelerindeki gelişimde ilk sırada olduklarının bilgisini veren Ertürk, Ankara Valiliği’nin yayınladığı raporda da en çok yatırım yapılan ilçenin Kazan olduğunu belirtti. Eğitimden sağlığa, spordan kültüre, alt ve üst yapısıyla Kazan’a dev yatırımlar yaptıklarını anlatan Ertürk, “Hizipte değil, hizmette yarıştık” dedi. Ertürk, Kazan’daki gelişimle ilgili Ankara Hürriyet’e şu açıklamalarda bulundu:
TEZLERE KONU OLDU

“Ankara’daki 18 dış ilçe arasında gelişimde ve değişimde birinci sıradayız. Başkent’ten öğrenciler geldi, Kazan’daki değişimi ve gelişimi araştırdılar, incelediler, tez hazırladılar. Geçtiğimiz yıllarda Ankara Valiliği’nin yayınladığı bir raporda da en çok yatırım yapılan ilçe Kazan olarak yer aldı. Gece gündüz demeden proje ürettik, adım attık ve Büyükşehir Belediyesi ile merkezi hükümetimiz de yanımızda oldu.
500 MİLYON TL YATIRIM

Haberin Devamı

Alt ve üst yapıları başta olmak üzere, sağlık, eğitim, spor, kültürel alanlarda yapılan kompleksler için iki dönem içerisinde yaklaşık 500 milyon TL yatırım yaptık. Türkiye’nin en kaliteli sıcak sularından birini bulduk. 50 derecedeki su içme ve sıcak kür amacıyla kullanılacak. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız butik otelimize bu sıcak suyu getireceğiz. Ankara’nın kongre ve turizm merkezi olmaya adayız. Yatırımcıları Kazan’a davet ediyorum. Belediye olarak her türlü kolaylığı sunacağız.
EĞİTİM KENTİ OLACAK

Gazi Üniversitesi Ankara’daki iki meslek yüksek okulunu Kazan’a taşıyacak. Yer tahsisi yapıldı, ilkbaharda inşaatına başlanacak ve 5 bin öğrencisiyle Kazan üniversite şehri olacak. Ayrıca Başkent Üniversitesi Kazan Meslek Yüksek Okulu binası önümüzdeki günlerde tamamlanacak ve İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarında eğitim öğretime başlayacak. İlçemizdeki okulların eksiklerini giderdik ve 4 yılda 10 milyon TL eğitim yardımında bulunduk.
SANAYİNİN İNCİSİ

Haberin Devamı

Savunma sanayisine iş yapan tüm firmalar Kazan’da toplanacak. Yaklaşık 6 milyar dolarlık yatırım projesiyle Kazan Savunma ve Sanayi Havacılık Kümelenmesi’nin önümüzdeki yıl alt yapı çalışmaları başlayacak. 30 bine yakın istihdam sağlanacak proje ile ilçemiz istihdamın merkezi de olacak. Ayrıca 200 milyon dolar proje yatırımı olan Ankara Lojistik Üssü’nün ilk etabı tamamlandı. Dev proje tamamlandığında en az 4 bin kişiye istihdam sağlayacak. İlçemiz sanayinin incisi olacak.”

KAZAN’A KENT MEYDANI

Yaptığı projeler hakkında bilgi veren Ertürk, “Meydanların şehirlere kimlik kazandırdığı fikriyle Kazan’a Kent Meydanı yapacağız. Ankara-Kazan arasındaki karayolunun dörder şerit gidiş ve geliş olarak genişletilecek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Aile Yaşam Merkezi yapılacak, Ovaçayı ıslah projesinin 2. ve 3. etapları tamamlanacak, Saray Mahallesi’ne köprülü kavşak yapılacak ve semtlere oyun sahaları inşa edilecek.”

Haberin Devamı

VERİLEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPACAĞIM

Ak Parti Yenimahalle Belediyesi Başkan Aday Adaylığı ile ilgili kulislerde ismi geçen Ertürk, adaylığı konusunda da şunları dile getirdi: “Siyasi hayatımda hiç bir zaman bir göreve talip olmadım. Bundan sonraki siyasi süreçle ilgili olarak bizde olmayan bir makamla ilgili iddiada bulunma lüksüne sahip değiliz. Aldığımız eğitim ve terbiye de buna müsaade etmez. Partili büyüklerimizin tavsiyeleri doğrultusunda nerede bir görev verilirse, orada o görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Yenimahalle Belediye Başkan adaylığı ile ilgili bir sözüm ve söylemim olmadı. Yenimahalle veya başka bir yerde görev verilirse de görevden kaçma lüksüne sahip değiliz. Görev istenmez, görev verilir. Biz de verilen görevi layıkıyla yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!