Özrü kabahatinden büyük

Basketbol Milli Takımı’nın Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki başarısızlığının ardından, hatalı yürüme ısrarla devam ediyor.Kimse gereğini yapacağa benzemiyor. Komik bir biçimde herkes birbirini özür dilemeye davet ediyor.

Haberin Devamı

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ardından durumlar Ezginin Günlüğü’nün o nefis şarkısındaki gibi: “İster sev ister sevil. Hiçbir şey olması gerektiği gibi değil!” Yaşanan başarısızlığın ardından, hatalı yürüme ısrarla devam ediyor. Kimse gereğini yapacağa benzemiyor. Komik bir biçimde herkes birbirini özür dilemeye davet ediyor.



Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic istifa ediyor. Ancak, Federasyon Başkanı Turgay Demirel “Tanjevic, her zaman bizim yanımızda olacak ama şu anda kendisinin bir görevi yok” diyor. Neden acaba, belli değil.

Özrü kabahatinden büyük


Demirel, Hidayet Türkoğlu’nun, yasaklı madde kullanımı nedeniyle aldığı men cezasına rağmen kadroya alınmasına “Hidayet konusunu detaylı anlatamadık. Tedavi amaçlı olması nedeniyle cezasında indirime gidildi. Kulüpler de aynı ciddiyette olmalı. Politikamız belli” diyor. Ne demek istiyor, anlaşılmıyor. Zira aynı gün, hatta maçtan birkaç saat önce Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne “Dopinge sıfır tolerans!” filan deniliyor.

Haberin Devamı


Kâbus gibi

Hidayet Türkoğlu, eleştirileri yüzünden eski kaptanı İbrahim Kutluay’a sitem ediyor. “Büyüklerimizin takıma sahip çıkması gerekirken, yaptıkları eleştiriler bizi çok kırmıştır. Bizlerle aynı durumda olmuş bir insanın yapmış olduğu açıklamalar Türk sporcuları çok üzmüştür. İnanıyorum ki, bir şekilde buradaki insanlardan özür diler” diyerek Kutluay’ı özür dilemeye davet ediyor.

Özrü kabahatinden büyük


İbrahim Kutluay da “Benden özür dilemem bekleniyor. Ben de takımın gösterdiği kötü performanstan, yapmadığı savunmadan ve vermediği mücadeleden dolayı eski kaptanları olarak Türk halkından özür diliyorum!” diyor.

Haberin Devamı


Milli Takım Genel Menajeri Harun Erdenay da twitter mesajlarıyla gündeme gelen Enes Kanter’i özür dilemeye davet ediyor. “Enes’e ‘Gel oyna’ dedik ama mazeret belirtmeden gelmedi. Daha sonra twitter mesajları geldi. Gelip Türk halkından özür dilesin ve tekrar milli formayı giysin” diyor.


Kâbus gibi. Herkesin birbirini özür dilemeye davet ettiği bir potada, daralan çember içinde Türkiye Basketbolu kan ağlıyor. Kimsenin özür beklediği filan yok zaten. “Birinden özür dilemek çok karmaşık bir iştir” der Paul Auster. “Burnundan kıl aldırmamakla gözü yaşlı pişmanlık arasında çok hassas bir dengeyi tutturmak gerekir ve karşındaki insana yüreğini gerçekten açmadığın sürece her özür boş ve yapay görünür.”

Haberin Devamı

Buradan bakınca Türkiye Basketbolu adına her şey boş ve yapay görünüyor. Hiçbir şey olması gerektiği gibi değil!







Yazarın son yazıları



#07 Eylül 2013 Olimpiyat için sorular
#3 Eylül 2013 Herkes kırılamaz
#31 Ağustos 2013 Bilic ile Özen’in havuz problemi
#27 Ağustos 2013 Şımarmazsa büyük topçu olur
#17 Ağustos 2013 Nerdesin aşkım?
#13 Ağustos 2013 Ne ekersen


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları