GeriSeyahat Sezon modasına yön veren 25 trend
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sezon modasına yön veren 25 trend

Sezon modasına yön veren 25 trend

Havalar soğuyor, alışverişe çıkmak kaçınılmaz.Peki AVM’lerde saatler geçirmeden, trendleri nasıl yakalamalı? Sonbahar modasını özetleyen rehbere bir göz atın...Bunları almadan, sezona hazır değilsiniz!

1)Beyaz: Yaz bitince beyazları kaldırma rutini tarih oldu. Alexander Wang’den Dior’a tüm önemli modaevleri koleksiyonlarında baştan aşağı beyaza ve ekruya yer verdi. Üstelik bu moda, önümüzdeki sezon da sürecek. Yatırım için de ideal! Alexander Wang

2) Salaş kazaklar: 90’ların gözde moda akımı grunge’ın en hit parçalarından bol ve salaş kazaklar bu sezon her yerde. Hem sıcak tutuyor, hem de her türlü fazlalığı saklama konusunda yardımcı. (Beymen Club 275 TL)

3) Baskılı tişörtler: Söyleyecek bir şeyiniz varsa, içinize atmayın. Bırakın giysileriniz sizin yerinize konuşsun. Üzerinde slogan yazılı tişörtler, Rihanna ve Miley Cyrus’un favorisi. Tabii ki tüm genç kızların da… ( Collezione 19,90 TL)

4) Pijama partisi: “Yataktan kalktığım gibi gezmek istiyorum” modunda olanlar için biçilmiş kaftan. Pijamayı andıran, bol kesimli, penye pantolonlar ve eşofman altları, şüphesiz sonbaharın en rahat trend. (Stefanel)

5) Maskülen stil: Yves Saint Laurent’in icat ettiği kadın smokini geri döndü. Smokin ceketleri ve sigaret pantolonlarla kadın modası yeniden sert hatlara büründü.

6) Ekose : Bu sezon takım elbise ve ceketlerde en çok öne çıkan desen, ekose. Dolce &Gabbana’dan Burberry’ye her yerde. Sizin dolabınızda da olmalı. (Karen Mirren 345 TL) Tommy Hilfiger)

7) Leopar deseni: Hayvan desenleri, her sezon öyle ya da böyle gündeme geliyor. Kadın dolabının vazgeçilmez klasiği, bu sezon erkek modasıyla tanıştı. Özellikle leopar deseni çok revaçta. Yeni başlayanlar için bu trend, bir fular, eldiven ya da kaşkol gibi bir aksesuarla da geçiştirilebilir. (Desa 349 TL)

Sezon modasına yön veren 25 trend

8) Deri: Salaş kazakların altına bir parça seksapel katmak için, yapay deriden üretilmiş diz hizasında etekler ya da mini şortlar doğru seçim. (H&M )

9) Transparan detaylar: Ayakkabılardan eteklere, dantel ve tül her yerde. Jimmy Choo/Beymen

10) Upuzun çizme: Kim Brigitte Bardot gibi görünmek istemez ki? Altmışlı yıllarda öne çıkan dizin üstüne kadar yükselen, bacağı saran uzun çizme modelleriyle, vamp görünmemek imkânsız. (George Hogg 599 TL)

11)Okula dönüş: Armalı hırkalar, yamalar, loafer’lar, sırt çantaları… Okulu özleyenler için alternatifler çok. (US Polo 139,90)

12) Trençkot: Bir sonbahar klasiği, her sezonun modeli… Hâlâ bir tane almadıysanız, şimdi tam zamanı. (Koton 149,95) Burberry

13) Gösterişli takılar: İri inciler ve parlak taşları birleştiren kolyeler, salaş kazaklarla birlikte kullanılıyor, ortaya ‘özensiz şıklık’ çıkıyor. (Zara 59,90)

14) Kış snearker’ı: İlkbahar-yaz sezonunun en öne çıkan trendi, soğuk havalarda da cazibesinden bir şey yitirmedi. Daha kalın ve koruyucu malzemeler kullanılarak yapılan sneaker’lar spor bir görünüm için ideal.(Koton 69,99, Michael Kors 505 TL/BEYMEN)

15) Toprak tonları: Havalar soğudu diye sadece siyah ve griye sığınmayın. Hardal rengi, askeri yeşil, koyu kahve gibi tonlar, pantolon ve paltolarda kendini gösteriyor. Tek yapmanız gerek, baştan aşağı aynı renge bulanmamak. (Dockers 179 TL )

16) Deri detaylar: Manşetlerde, yakalarda, yama olarak dirseklerde, ceketlerin kollarında… Bu sezon örgü kumaşların ve derinin buluşma zamanı. (Network 195 TL)

17) Kusursuz blazer: Erkek dolabının en kilit, en kurtarıcı parçalarından blazer, daha dar kesimlerle, tek ya da iki düğmeli olarak karşımıza çıkıyor. Yumuşak, kaşmir modeller daha bir havalı. (Beymen Club 645 TL)

18) El çantası: Erkekler artık çanta kullanmaya alıştı, ancak ‘postacı’ modeline takılıp kaldı. Ezber sonbaharda bozuluyor: Bu sezon elde taşınan evrak çantasını andıran deri cepli çantalardan, sırt çantalarına pek çok alternatif var. (H&M 280 TL)

19) Renkli pantolonlar: Yaz aylarında tüm vitrinlerde mor, kırmızı, fuşya tonlarında pantolonlar görmüştük. Durmak yok, aynen devam! Renkli skinny pantolonlar, erkeklerin alışveriş listesinde mutlaka olmalı (J Brand 385 TL /Harvey Nichols)

20) Kaban: Kışın soğuklardan korunmak için birebir olan kürklü iri düğmeli kabanlar vitrinleri işgal edecek. (Zara 279,95)

21) Motorsikletçi botu: 90’lardan gelen bir moda akımı daha. Bir zamanlar ‘in’ olan ‘Durango’ markasının modellerini andıran motorcu botları, farklı tarzlarda ama neredeyse her yerde. (Divarese 529 TL)

22) Buz mavisi: Pastel renkler, parlak tonları kapı dışarı etti. Buz mavisi pantolonlar ve ceketler, podyumlarda jean giymeyi sevmeyenler için farklı bir alternatif..GUCCI (COS 225 TL)

23) Yakın koruma: Stilinize renk katarken, boynunuzu da koruyun. Sonbaharın en kullanışlı parçalarından biri olan fularla, gri ve siyah tonlarına renk katın. (Park Bravo 69 TL)

24) Tweed: Balıksırtı deseni denince aklınıza okul forması geliyorsa, bir daha düşünün. Bu tweedler eski bildiklerinize benzemiyor! Chanel’den Saint Laurent’e tüm podyumlarda tweed kumaş yer aldı.

25) Altın dokunuş: Altın zincirler ve işlemelerle ceketlerin, ayakkabıların ve çantaların üzerini işgal etmiş durumda. Hem çarpıcı, hem de kaliteli duruyor. (B9 599 TL)

False