Yeni tünelde yol bulmaca

Güncelleme Tarihi:

Yeni tünelde yol bulmaca
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 01:06

Taksim, yayalaştırma projesinin tamamlanmasıyla birlikte dün saat 09.00'da trafiğe açılırken sürücüler ilk gün acemiliği yaşadı. Yönlendirme tabelaları yetersiz kalınca, özellikle Harbiye yönünde gelenler meydana çıkan yolu bulmakta zorlandı.

Haberin Devamı

Taksim Yayalaştırma Projesi tamamlandı ve trafiğe açıldı. Ancak, Dolapdere yönünden gelenler meydana çıkmak için bir hayli dolaşmak zorunda kalırken, Harbiye istikametinden Taksim’e gelmek isteyenler, ‘yönlendirme tabelası’ olmaması nedeniyle tünele girip Tarlabaşı Bulvarı’ndan çıktı.

İŞTE TAKSİM'İN YENİ HALİ / Foto Galeri

GEZİ Parkı eylemleri nedeniyle açılışı ertelenen ‘Taksim Yayalaştırma Projesi’ dün tamamlandı. Belediye çalışanları yolu saat 09.00’da sürücülerin hizmetine açtı. Tünel’in açılmasıyla Tarlabaşı’nda oluşan trafik kısa sürede erirken, trafik sorunu bir nebze de olsa çözüldü. Çevre yollar ise eski günlerdeki gibi yine kilitlendi. Dolapdere yönünden gelenler meydana çıkmak için bir hayli dolaşmak zorunda kaldı. Harbiye istikametinden gelenler için ise Taksim yazılı yönlendirme tabelasının olmaması nedeniyle birçok sürücü tünele girerek soluğu Tarlabaşı Bulvarı’nda aldı.

Haberin Devamı

POLİSLERLE TARTIŞTILAR

Trafik polisleri tünelin ilk gününde çevre yollarda oluşan trafiğe çözüm olmaya çalışırken Dolapdere’den gelerek Divan Otel’in karşısına çıkan sürücüler ışıklarda görevli trafik polisleri ile sık sık tartıştı. Polis ekipleri sürücüleri zorunlu olarak Abdülhakhamit Caddesi’ne yönlendirdi. Dolapdere istikametinden gelen ve polisle tartışan bir vatandaş, “Dolapdere’den meydana çıkılamaz olmuş” diye isyan etti.

METRE ÇIKIŞI DA ALTTAN

Tünele ilk giren motosiklet sürücüsü Mehmet Hakan, “İlk geçen biz olacağız, motosiklet sürücüleri diğer sürücüler kadar trafik sıkışıklığından sıkıntı çekmiyoruz, ancak tüneller sayesinde trafik rahatlayacak. Taksim Metrosu’ndan yer altına çıkan vatandaşlar hemen tünelde bulunan İETT duraklarından otobüslere binebilecekler. Metro’dan çıkan vatandaşlar da Taksim Meydanı’na çıkmak için merdivenleri kullandı. Metrodan tünele çıkan Sarah Şimon “Bayağı emek verdiler, vatandaşlar da uzun süre bunun kahrını çekti. Umarım herkese kolaylık sağlar, fakat üst kısmı çok fazla beton bir görüntü var. Onunla ilgili de yeşillendirme projesi olacaktır. Onu da sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

TÜNELDE HIZ LİMİTİ 50

Tünel, Tarlabaşı - Harbiye yönünde 450 metresi kapalı toplamda 750 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 300 metresi kapalı, toplam 450 metre uzunluğunda. Gidiş-geliş 2 şerit olan altgeçitte ayrıca 100 metre uzunluğunda otobüs cebi bulunuluyor. Yaklaşık 4500 metrekaresi otobüs durak alanı bulunan altgeçitten meydan ve metroya yaya erişimi merdiven haricinde, yürüyen merdiven ve engelli erişimine de uygun asansör ile sağlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri basın mensuplarına tünelin kontrol odasını gezdirdi. Çift yönlü trafik akışının sağlandığı tünel 75 kamera ile 24 saat boyunca izlenecek. Yetkililer tünelde hız limitinin saatte 50 kilometre olduğunu ve limiti aşanlara ceza kesileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Taksim’de nereye nasıl gidilecek
Harbiye tarafından gelen sürücüler tünel girmeyecek, Beşiktaş Dolmabahçe ve Maçka istikametine girdikten sonra tünel üstünde U dönüşü yaparak önce Askerocağı Caddesi’ne ardından da Mete Caddesine girecek ve Taksim Meydanı’na ulaşabilecek.
Sıraselviler Caddesi’den gelen sürücüler yeni düzenleme ile The Marmara Oteli önünden geçerek meydanda U dönüşü yaptıktan sonra Mete Caddesi üzerinden Dolapdere ya da Dolmabahçe istikametine gidebilecekler.
Gümüşsuyu’ndan gelen sürücüler Dolapdere ve Harbiye istikametine gitmek için AKM önünden Mete Caddesi’ne ya da AKM önünden U dönüşü yaparak Sıraselviler’e gidecekler.
Tarlabaşı istikametinden gelen sürücüler isterse tünele girmeden, Çevreyolu tabelasına göre tünel üzerinden U dönüşü yaptıktan sonra Aksaray istikametine dönecek ya da tünele girerek Harbiye ya da Askerocağı Cadddesi’ne çıkarak meydana ulaşabilecekler.
Dolapdere istikametinden gelen sürücüleri ise bir hayli uzun bir yolculuk bekliyor. Bu sürücüler Taksim Meydanı’na çıkabilmek için önce Abdülhakhamit Caddesi’ne girecek. Caddenin bitimiyle zorunlu olarak Tarlabaşı Bulvarı’na inecek. Tarlabaşı Bulvarı üzerinden Aksaray istikametine devam eden sürücüler Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden bulvar üzerinde U dönüşü yaptıktan sonra tekrar tünel istikametinde ilerleyecek.

Haberin Devamı

Sıkıntı tünel girişlerinde yaşanıyor

TAKSİM meydan araç trafiğinden arındırılınca yayalara ve kuşlara kaldı. Ancak yeni düzenlemede tabelalarda Taksim yönlendirmesinin olmaması dikkat çekti. Harbiye yönünden gelen sürücüler Tünel’e girdiklerinde zorlanmadan Tarlabaşı Bulvarı’na ve Aksaray istikametine gitti. Ancak Harbiye’den Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen sürücüler için ‘Taksim’ yazılı bir tabelanın olmaması sıkıntı yarattı. Aynı şekilde Tarlabaşı Bulvarı’ndan gelerek Tünel’e giren sürücüler Harbiye’ye zorlanmadan çıkıyor ya da Taksim Meydanı’na çıkmak için Beşiktaş Maçka yönünde ilerlemesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!