Yazdan sonra kıştan önce gastro dedikodular, gurme haberler

Yenilik düşkünü nano kaşifler, aceleci gurmeler...En körpesinden kent sevdalıları, olmuş bitmiş Beyoğlu ‘ahkamkâr’ları...

Haberin Devamı

İyi hayat peşinde üst yaş grupları, aynı mekânlardan sıkılmış genç Asmalı müdavimleri... Yazın hafifliğini ıskalamadan, kışın ağırlığına kalmadan işte size en gastronomiğinden havadisler, en gurmesinden dedikodular...

VİZYONDAKİLER...

Önüm arkam İstanbul
Ferahfeza
Kim gider?
Sahipleri ortak olduğu için Lebi Derya müdavimleri; şehir manzarasına ‘iştah açıcı’ mualmelesi yapan İstanbulseverler; her yaştan beyaz yakalı, her telden kent kaşifi, her dilden turist...
Nesi güzel? İsmini veren iki terasın arasında yüksek tavalara kadar tırmanan taş-ahşap dekorasyon.
Gidince ne yemeli? Tahin soslu asma yaprağında somon
Sevdin mi? Şimdilik sadece akşam 18.00’den sonra açık. Karaköy; (212) 243 51 54.

Otobur rüyası
Baltazar
Kim gider? Karaköy’ün onu bunu beğenmez müşkülpesentleri, Anadolu yakasından bir vapurla bir tatlı huzur aramaya gelenler, en etoburundan gazeteciler, sanatçılar ve kent kurtları...
Nesi güzel? New York’taki minik benzerlerini andıran, butik mönülü bir steak house.
Gidince ne yemeli? Ceviz, fıstık ve hellim peynirli sucuk.
Sevdin mi? Burger’ler 14-19, steakler 15-29 TL. Karaköy, (212) 243 64 42.

Haberin Devamı

*Meyhanenin Fransız hali
Ma’na

Kim gider? Modern meyhane konsepti meraklısı Jön Türkler, Zeki Mürenperver olgun gençler, nostalji seven ahşap ruhlular, yenilik düşkünü nano kaşifler...
Nesi güzel? Fransız Geçidi’nin içinde, beyaz güllerle süslenmiş sakız gibi masaörtülerin üzerinde alternatifli rakı bardağı seçimleri.
Gidince ne yemeli? 33 çeşitli rakı mönüsü: Muttabel, pastırma turşusu, meyhane pilavı
Sevdin mi? Ana yemekeler 14-24 TL. Karaköy, (212) 293 09 93

Yüksek sandalyede yüksek mutfak
-Delicatessen Pera
Kim gider? Havalı single’lar/sosyalleşme meraklısı hipster’lar, aceleci gurmeler/sabırsız çapkınlar, en körpesinden kent sevdalıları/olmuş bitmiş Beyoğlu ‘ahkamkâr’ları...
Nesi güzel? Tam bir bar food (bar mutfağı) mekânı; genç, dik duruşlu ve cool: Masaya çökme, kurul bara; barmen manzarasında gurmeliği ara...
Gidince ne yemeli? Dana pancetta üstüne greyfurt margarita
Sevdin mi? Ana yemekler 150 TL’lik ıstakozu saymazsak 29-50 TL. Asmalımescit, (212) 244 84 55

Haberin Devamı

Mezenin sushi’den neyi eksik?
-Duble Meze Bar

Nesi güzel? Girişte kocaman bir mermer masanın üzerinde tapas ya da sushi bar gibi sunulan mezeler
Kim gider? Sahibi Emre Çapa’nın genç akranları/Minyon müdavimleri, iyi hayat/gurme yenilik peşinde üst yaş grupları, aynı mekânlardan sıkılmış Asmalımescit müdavimleri, müdavim olacak yer arayan civar sakinleri...
Gidince ne yemeli? Tahta tabak üzerinde gelen, bir kiloluk, altı kişilik bonfile tortillo.
Sevdin mi? Kişi başı 100-120 Tl. Tepebaşı; (212) 244 01 88

PEK YAKINDA....

-La Petite Maison: Sağdan say: 1. Vogue, 2. Anjelique, 3. Kitchnette... 83. La Petite Maison. Ferit Şahenk her hafta başka bir restoranında yese, turu yaklaşık üç ayda tamamlıyor. Halkanın son zinciri Park Hyatt’ın içine açağı Londralı bir Fransız: La Petite Maison. Bu ‘küçük ev’in süksesinin formülü şöyle tanımlanıyor: “Zuma’yla Roka’yı topla, ikiye böl.” Yemekler ortaya geliyor; ortadan yendiği için tabağınız hiç boş kalmıyor. Tabii yanılıp da meşhur spesiyalitesi Blackleg Chicken’ı sipariş etmezseniz. Neden mi? Yapımı en az bir saat sürüyor. Yemeği denemeye kararlıysanız garsona selam vermeden önce kara kavuk istediğinizi söylemeniz gerek.

Haberin Devamı

-Bali Bey Dönercisi: Muhteşem gereksiz bir tartışma: Burak Özçivit’in Trump Towers içinre açacağı dönerci tutar mı? Tutmasına gerek mi var? Sadece kadın hayranları birer kere gitse, yıllarca dolup taşmaya aday bir dükkan var ortada. Tek sıkıntı, davalık durumda olan Ajda Pekkan’la Bülent Ersoy’un pişti olup olmayacağı, olmasalar bile Bülent Ersoy’dan ahaliye döner kalıp kalmayacağı...

-Eataly: Tat-bak-dene, beğenirsen at sepete... Felsefelerini işte tam da böyle özetliyorlar: “Ye-al-öğren”... Restoran, market ve okul konseptiyle çalışan bu İtalyan gurme zinciri New York’ta turistlerin en çok ziyaret ettiği üçüncü mekân. ABD ve Japonya’nın ardından şimdi Zorlu Center’ın içine, Türk kaslarını şişirmeye, Türk poşetlerini irileştirmeye Zorlugeliyor.

Haberin Devamı

Şubelerden bir demet....

-Limonata Apartment: City’s’de ‘serinlediğimiz’ Limonata, cool serüvenini emin adımlarla devam ediyor: İlk durak, Nişantaşı Louis Vuitton’un hemen yanı. Limonata Apartment adı gibi çokkatlı olacak, üst katında bir şarap barı olacak. Bu apartmanda garsonun kıyafetinden, çatal kaşığa kadar her şey satılık. Limonata’nın ikinci durağıysa Etiler’de, Nusr’et’e nazır.
-Bej Alkent: Lal Dedeoğlu Karaköy’deki Bej’inin bir şubesini Alkent’teki Hillside’ın içine açıyor.
-Hardal Caddebostan: Uğur Karabayır’ın Hardal’ı da ‘karşı’lı oluyor. 800 metrekarelik mekân bugüne kadarki en büyük Hardal.
-Trump Cadde: İzzet Çapa’nın muhit arayışları aralıksız devam ediyor. City’s’in içindeki mahalleden sonra sıra şimdi Trump Towers’ın terasındaki Cadde’de. Develi, Ali Baba Köftecisi, Limonata’nın şubeleri birer adım arayla... Tabana kuvvet kuvvet.

Haberin Devamı

KEBAP SAVAŞLARI

3. Dünya savaşı çıkarsa bu kesinlikle etten olacak. Aslında tipik bir ‘Usta Beni Öldürsene’ hikayesi: Bir köşede ‘Et Profesörü’ lakaplı Nusret Gökçe, diğer köşede, onu yetiştiren ustası, ‘Et Ordinaryusu’ lakaplı ustası Cüneyd Asan. Birinin röportajı çıkarsa, bilin ki ertesi hafta mutlaka öbürünün de çıkacak. Biri gazeteye ilan verirse, bilin ki rakip gazetede öbürünün ilanı var. Bu sinir harbinden o lokum gibi etler nasıl çıkıyor, anlamak mümkün değil. Ne yarışları, ne karşılıklı salvoları bitmek biliyor. Son numaraları karşılıklı mekan atakları: Günaydın Maçka Swissotel’e bir hafta önce şube açtı. Nusr’et geri kalır mı? O da Nişantaşı’na şube açıyor. Hayır, durum 1-1 değil. Günaydın Zorlu’daki yeni şubesi için gün sayıyor.

Jamie’nin Italian’ı Tom’un Kitchen’ına karşı

En Zorlu’sundan bir rekabet

Yazdan sonra kıştan önce gastro dedikodular, gurme haberler

Hangisi daha popüler, hangisi daha yakışıklı, hangisi daha maharetli? Gurme-star’lar Jamie Oliver ve Tom Aikens Zorlu Center’ın içinde kıyasıya bir rekabete hazırlanıyor: Jamie’s Italian, Tom’s Kitchen’a karşı!
Jamie’nin en önemli kozu İtalyan sadeliğinde lezzet: Ev yapımı makarnalar, soğuk et tabağı, hafif tatlılar... Jamie’nin İtalyan hafifliğine karşı Tom’un karşı silahı İngiliz usülü ferahlık: en iyi üreticilerden taze mevsimlik sebzeler, iddialı kahvaltı ve haftasonu brunch’ları...

Yazarın Tüm Yazıları