'VIEWIST' İstanbul turizmine yeni bir canlılık kazandıracak

Güncelleme Tarihi:

VIEWIST İstanbul turizmine yeni bir canlılık kazandıracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 16:27

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Küresel Turizm Merkezi çağrısına, İstanbul’u dijital ortama taşıyacak projesi ile İstanbul İl Özel İdaresi’nden cevap geldi.

Haberin Devamı

İdare’nin kapsamlı çalışmasıyla “Viewist” adı konan Android İstanbul Projesi; akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar tarafından kullanılacak İstanbul’u tanıtacak bir mobil uygulama ve artırılmış gerçeklik uygulamalarının yer aldığı teknolojik sergi niteliğinde olacak. Android İstanbul Projesi içerisinde gerçekleştirilecek mobil uygulama “Viewist” adıyla Google Play ve App Store’da yerini alacak, turistlerin ve İstanbul’a bir de dijital gözle bakmak isteyenlerin hizmetine sunulacak. Proje; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün iştirakleriyle eylül sonu itibariyle kullanıma hazır hale getirildi.

ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK TEKNOLOJİSİ

Projenin hayata geçmesi ile İstanbul’un turizm konusundaki gelişimi yeni bir boyut kazanırken dünya başkenti olmaya namzet bir şehrin cazibe bölgesi olması bekleniyor. Özellikle yabancı turistlerin İstanbul’u tanıma merakını giderecek nitelikte hazırlanan “VIEWIST” mobil uygulaması, yeni teknolojilerin de desteğiyle turizm hizmetlerinin kalitesinin artmasını da sağlayacak. Ayrıca İstanbul ile ilgili veri bankası oluşturularak turizm hizmetlerinde erişilebilirlik daha kolay olacak. Projenin amaçları arasında Atatürk havaalanında kurulacak, içerisinde arttırılmış gerçeklik teknolojisi bulunan İstanbul tanıtım sergisi ile yenilikçi pazarlama tekniklerinin geliştirilmesi yer alıyor. Her mevsimde güzelliği bir başka olan İstanbul’a tüm yıl boyunca turistlerin gelmesi ve kalma sürelerinin daha uzun olmasını sağlamak da projenin en önemli misyonu.

Haberin Devamı

360 DERECE FOTOĞRAFLAR

Projenin faaliyetleri arasında viewist uygulamasının içeriğinin oluşturulması, Android ve İOS tabanlı uygulamalarının yazılımlarının gerçekleştirilmesi ve hayata geçirilmesi, İstanbul'da yer alan en gözde 10 ayrı turistik mekanın 360 derece fotoğraflarının uygulamaya yüklenmesi ve arttırılmış gerçeklik uygulaması ile İstanbul’un tanıtılacağı bir teknolojik sergi kurulması yer alıyor.

TURİZM ACENTALARINA TANITILDI

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen VIEWIST olarak adlandırılan proje ile İstanbul'un tanıtımının dijital kanalda yapılması hedefleniyor. Türkçe ve İngilizce olarak akıllı telefonlara indirilerek kullanılacak uygulama hakkında seyahat acenteleri bilgilendirildi.

Proje kapsamında 100 adet seyahat ve tur şirketi yetkilisine proje hakkında bilgilendirme yapılarak, mobil uygulama kapsamında oluşturulacak veri bankasında yer almaları sağlanacak. Mobil uygulamada, TURSAB'a bağlı tur firmaları ve seyahat acentelerinin web siteleri, telefon numaraları, adreslerinin bulunması ülkemize gelecek turistlerin İstanbul'a gelmeden mobil uygulamayı indirmesi ile seyahat acentelerine ait bilgilere kolay yoldan ulaşmalarını sağlayacak.

Haberin Devamı

VIEWIST İstanbul turizmine yeni bir canlılık kazandıracak

ANDROİD İSTANBUL SERGİSİ

Proje kapsamında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminalinde yabancı turistlere yönelik dijital bir sergi standı oluşturuldu. Oluşturulan sergide ülkemizi ziyaret eden binlerce turiste, tarihi ve turistik mekanların tanıtımını içeren mobil uygulamamız tanıtılmış olup ayrıca 360 derece fotoğraflar ile mekanlarda sanal gezinti yapılması sağlanıldı. Yabancı dil bilen personellerin tanıtımda görevlendirildiği sergide ayrıca proje QR kodlu proje broşürleri de dağıtılmış ve böylece uygulamayı indirmeleri için kolaylık sağlanmıştır. Yabancı turistlere sağlanan bir diğer kolaylık ise standı ziyaret eden turistlere ücretsiz internet imkanı sağlanarak uygulamayı indirme imkanı sağlanmasıdır.

PROJE SOSYAL MEDYA VE BİLBOARDLARLA TANITILDI

Proje, tanıtım faaliyetleri kapsamında, İstanbul Atatürk Havalimanında bagaj alanı ve pasaport kısmında ve İstanbul'un elliye yakın noktasında bilboardlarla tanıtıldı. 3 farklı temada hazırlanan tanıtım materyallerinde, Viewist'in turistik mekan arama, arttırılmış gerçeklik ve 360 derece mekan fotoğrafları gibi özellikleri tanıtılmış oldu.

Ayrıca sosyal medya mecralarında da tanıtılmaya başlanan uygulama kapsamında turistler, “Viewist İstanbul” sayfasında bulundukları turistik mekankları paylaşma, iletme gibi özelliklere uygulama üzerinden erişebilecekler ve oluşturulan proje sayfasından da paylaşımlarını gözlemleyebilecekler.

UYGULAMA TAMAMEN ÜCRETSİZ

Ücretsiz olarak mobil uygulama marketlerde sunulan uygulama yerli ve yabancı kullanıcıların İstanbul’u daha ziyaret etmeden keşfetlemerine yardımcı olacak.Bu kapsamda yapılan tüm indirmeler ve güncellemeler ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!