Fatih Camisi'nde olay

Güncelleme Tarihi:

Fatih Camisinde olay
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 01:31

Fatih Camisi'nde Cuma namazı öncesi verilen vaaz sırasında gergin anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, vaazın sonlarına doğru mihrabın yakınında oturan Selami O. biranda ayağa kalktı. Elinde bıçak olduğu iddia edilen kişi bağırmaya başladı. Bunun üzerine, cemaatten yaklaşık 20 kişilik bir grup, bağırmaya devam eden Selami O.'yu etkisiz hale getirdi.

FATİH CAMİ BİR ANDA KARIŞTI



Bu sırada cami imamı cemaate seslenerek “aramızda provokatörler olabilir lütfen siz müdahale etmeyin" “sivil polisler öne gelsin" diye anonslar yaptı. Bu sırada namaz sonrası yapılacak eylem için tertibat almış çevik kuvvet polisleri camiye yönlendirildi. İçeriye giren çevik kuvvet ekipleri Selami O.'yu gözaltına aldı. Amacının ne olduğu henüz öğrenilemeyen Selami O. ile cami cemaati arasında çevik kuvvet ekipleri, koridor oluşturdu.

Camiden dışarıya çıkarılan Selami O.'ya avluda namaz için bekleyen cemaat tepki gösterdi.

Çevik kuvvet polisleri korumasında avludan dışarıya çıkarılarak polis minibüsüne bindirilen Selami O.'ya saldırma girişiminde bulunan bazı kişilere çevik kuvvet ekipleri engel oldu. Gözaltına alınan Selami O. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Cuma namazını kılmayarak dışarıya çıkanlar durumu anlatırken, bir çok kişi olayın provokasyon olduğunu belirtti.

Olay Cuma namazını canlı yayınlayan TV Net kanalı ekranlarına saniye saniye yansıdı.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten olayla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

Bugün Fatih Camiinde Cuma namazı vakti cemaatin arasından elinde bıçakla çıkarak ben askerim diyen kişinin askerlik görevini yapmakta iken psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve üç ay raporlu olan Selami Okuyucu isimli bir kişi olduğu Emniyet görevlilerimizce yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır.

NAMAZ SONRASI EYLEM

Özgür-Der üyesi bir grup, Fatih Camii'nde Cuma namazı çıkışı Mısır ve Suriye'deki olaylarda hayatını kaybedenler için eylem yaptı.

Yaklaşık 500 kişi, Cuma namazının ardından Suriye ve Mısır’daki olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra grup adına Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, basın açıklaması yaptı. Mısır ve Suriye halkını her zaman destekleyeceklerini söyleyen Kaya, Esad rejimini ve Mısır’daki darbeyi destekleyen ülkelere tepki gösterdi. Basın açıklamasının ardından tekbir getiren kalabalık, “Mısır halkı yalnız değildirö, “İslami hareket engellenemez", “Katil Rusya, Suriye’den defol" diye sloganlar atarak dağıldı.

Çevik kuvvet polisi, eylem bitene kadar cami çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!