Dizi oyuncusuna bıçaklı saldırıya 22 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Dizi oyuncusuna bıçaklı saldırıya 22 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 02:35

Oyuncusu Pamir Pekin'i ve arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Burak Can Çil'in 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Haberin Devamı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Burak Can Çil ve tarafların avukatları katıldı. Duruşma savcısı Yavuz Pehlivan, esasa ilişkin mütaalasını sundu.

Savcı mütaalasında, sanık Burak Can Çil'in doğum günü için arkadaşlarıyla bir teknede buluştukları ve kutladıkları, akabinde tekneden inerek sahilde yürümeye başladıkları ve bu esnada Pamir Pekin ve Koray korkut ile karşılaştıkları anlatılıyor. Sanığın yanında bulunan arkadaşının, Pekin ve arkadaşlarına laf attığı bunun üzerine tarafların birbirleriyle tartıştıkları belirtilen mütaalada, tarafların kavga etmeye başladığı sırada sanığın yanında bulundurduğu bıçakla mağdurlar Pekin ve Korkut'u hayati tehlike geçirebilecek şekilde yaraladığı ifade edildi.

Sanığın bu eyleminin "adam öldürmeye tam teşebbüs" olarak değerlendirilmesi gerektiğinin belirtildiği mütaalada, mağdurların olay anındaki tutum ve davranışları nedeniyle sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğinin değerlendirildiği belirtildi. Mütaalada, sanığın iki kişiyi haksız tahrik altında "kastan öldürmeye teşebbüs" suçundan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Mütaalaya karşı diyecekleri sorulan sanık Burak Can Çil, olaydan dolayı büyük pişmanlık duyduğunu belirterek, olayı haksız tahrik altında işlediğini mağdurların olay sırasında kendisine vurduklarını ve küfür ettiklerini öne sürdü. Sanık avukatları da mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, sanık avukatlarına istediği süreyi vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!