Çiğli’de yaşayan herkesin dikkatine

GEÇENLERDE bir haber takılmıştı gözüme, özetle aktarıyorum:

Haberin Devamı

“Çiğli Evka 2 Mahallesi’nde iki genç, çöp konteynerinde ziftle sıvanıp poşete konulmuş yavru kedi buldu. Gençler kediyi Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirdi. Veterinerler kimyasal kullanmadan, iki gün zeytinyağı ve ılık suda zeytinyağlı sabunla yıkayarak zifti temizledi. Ziftin kuruduğu bölgelerde ise tüyleri tıraşladı. Ancak ziftten dolayı gözleri kapanan ve zift yanığından karın bölgesinde enfeksiyon oluşan minik kediyi daha iyi tedavi etmek için, veteriner İdil Deniz Onat hayvanı evine götürdü. Bir hafta içinde minik kedinin önce gözleri açıldı, ardından tüm yaraları kapanarak iyileşti. Onat, kesilmiş bölgelerde tüyleri de çıkan yavru kediyi doğal ortamına bıraktı. Kediyi sık sık kontrole giden ve aşılarını yapan Onat, ortama kısa sürede uyum sağladığını söyledi.”

Haberin Devamı

Hangi seçenek size göre

Önce veterinerlere ve İdil Deniz Onat’a, kediyi yaşama döndürdükleri için teşekkür ediyorum. Ama başlıktaki uyarımı yineliyorum: Çiğli’de yaşayan herkesin dikkatine. Bu haberi iki türlü yorumlamak mümkün:
* İlçenizde yavru bir kediyi zifte bulayıp poşete koyan ve çöp konteynerine atabilen bazı yaratıklar var.

Çiğli’de yaşayan herkesin dikkatine

Bunların kime ne yapacağı belli olmaz...
* Ya da zifte bulanan bir kediyi görüp poşete koyarak veterinere getiren hayvanseverler var.

Çiğli’de yaşayan herkesin dikkatine

Ne mutlu size.
Karar sizin, hangisini beğenirseniz....

TEŞEKKÜRLER


PTT’den son sürat ilgi


3 Eylül 2013 günü köşenizde çıkan, “Bir mektup 70 günde gelir mi? Gelir...” başlıklı yazınız Özdere PTT görevlilerini harekete geçirdi. 4 Eylül günü, önceden telefon ederek randevu alan 3 görevli adresimde beni ziyaret etti. Şikayet konusu mektup zarflarını incelediler. Üzerlerinde herhangi bir iade, adreste bulunamadı gibi ifade tesbit edemediler. Çünkü pulların üzerine vurulan mühürler yıpranmış olduğunda veya özensizce mühürlendiğinden damgalar okunacak durumda değil. Ayrıca bu normal mektuplar hakkında bir kayıt, gönderi numarası falan da yok. Hangi kademelerden, kimlerin elinden geçtiğini tesbit etmek mümkün değil. Görevliler benden ayrılıp gittikden 15 dakika sonra dağıtıcı bana Sinop’dan gönderilen 5-6 günlük bir mektup getirip elleriyle teslim etti. Bir daha aksaklığa sebep olmayacağı konusunda sözler verdi, anlayışına teşekkür ettim, gitti. Allah elektronik postayı icat edenlerden razı olsun.

Dr.Hüseyin AYDINCAK

Haberin Devamı


ÖNEMLİ YAKINMA

Bostanlı İskelesi’nde yayalar tehlikede

Ben 81 yaşındayım. Bostanlı’da oturuyorum. Yeni düzenlemeden önce Bostanlı İskele’ye deniz kenarından, yaya kaldırımından ulaşıyordum. Yeni düzenleme sonrası sahilden iskeleye ulaşmamız demir bariyerlerle engellendi. Üstelik sadece bununla da kalınmadı. Bizlere yaya kaldırımı da kaldırıldı. Araçlarla aynı yoldan yürümemizin zorunlu kılınmasının yanısıra, yolda kurt kapanlarının da üzerinden atlamamız istenmektedir. Hatta yolla AYNI RENKte boyalı olan kurtkapanını farketmeyerek bir hafta önce kapaklanarak düştüm. Acil hastaneye gittim ve aldığım darbeler nedeniyle bir haftadır evden çıkamıyorum.
Sahilden yaya ulaşımını engelleyerek hem yolu UZATAN, hem de yayaların hayatını TEHLİKEYE ATAN bu düzensiz uygulamadan şikayetçiyim. Lütfen, siz de biz yaşlıları ve yayaları düşünerek konuya sahip çıkın ve çözümünün takipçisi olun. Eski bir İzmirli olarak özellikle istirham ediyorum.

Muzaffer ULAŞ

Yazarın Tüm Yazıları