Dalyan'daki cinayet İngiliz basınında

Güncelleme Tarihi:

Dalyandaki cinayet İngiliz basınında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 12:33

Muğla'nın Dalyan beldesinde 56 yaşındaki İngiliz Anne Bury'nin bahçıvanı tarafından vurularak öldürülmesinin Ada basınındaki yankıları sürüyor. İngiliz gazeteleri, aşk cinayetine kurban gittiği iddia edilen Bury ile 46 yaşındaki bahçıvan Veli Acar’ın fotoğraflarının yer aldığı bir portreye yer verdi.

Haberin Devamı

Ada basınının geniş yer verdiği olayla ilgili İngiliz gazeteleri, cinayeti işleyen Acar’ın Anne Bury ile aşk yaşadığını ve cinayeti, İngiliz Bury’nin kendisini terk etmesi nedeniyle işlediğini bildirdi.

Daily Telegraph gazetesi, İngiliz Bury’yi tanıyanların Acar ile birkaç yıldır ilişkisi olduğunu söylediklerini belirtti. Gazete, Acar’ın da polise kıskançlık yüzünden Bury’yi öldürdüğünü söylediğini yazdı.

Daily Mail gazetesinin internet sitesinde ise Acar'ın anne babasının evinden çıkan bir portrenin fotoğrafı yayınlandı. Fonda bir deniz manzarasının yer aldığı portreye, Anne Bury ve Acar'ın fotoğraflarının Photoshop yardımıyla eklendiği görüldü.

Dalyandaki cinayet İngiliz basınında

Haberin Devamı

BEŞ YILDIR BİRLİKTEYDİLER
Veli Acar’ın Okçular köyünde yaşayan babası Dursun Acar, oğlunun beş yıldır Anne Bury ile birlikte yaşadığını, kendisinin de Bury’ye ’gelinim’ diye hitap ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Birbirlerini çok seviyorlardı. Oğlum nasıl böyle bir şey yaptı, hâlâ aklım almıyor. Şoktayız. Karıncayı bile incitemezdi. Evde bugüne kadar bir tavuk bile kesmeyen bir çocuktu. Cenaze olsa gitmeye korkardı. Catherine Türkiye’de kaldığı sürece çoğu zaman köyde yanımızda kalırlardı. Bu duruma çok üzüldüm. Olay günü de oğlum yanıma gelip, bana sarıldıktan sonra, ’Ben bir iş yaptım. Çok pişmanım beni affedin’ dedikten sonra evden çıktı. Gidip, jandarmaya teslim olmuş. Allah suçunu affetsin. Çok üzgünüm."

“BANA ANNE, EŞİME DE BABA DERDİ”
Anne Müzeyyen Acar da Bury’nin kendisine ’anne’, eşine de ’baba’ diye hitap ettiğini söyledi. Müzeyyen Acar, "Aralarında ne yaşandı da bu iş bu boyuta geldi anlamış değilim. Sevgilisi İngiltere’den gelmeden önce oğluma telefon ederdi. Oğlum gidip havalimanında karşılardı. Ben de kendisine börek açar, yemekler yapardım. Yediğimiz içtiğimiz birdi. Çok üzgünüm ne diyeceğimi bilemiyorum" diye konuştu.

Anne Bury'nin erkek kardeşlerinden biriyse İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Bury ile Acar arasında duygusal ilişki olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Oğlu ve annesiyle doğum gününü kutlamak üzere Dalyan’daki yazlık evinde bulunan Bury, pazartesi günü, evinin bahçe işleriyle ilgilenen Veli Acar’ın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda Bury’nin 24 yaşındaki oğlu Alex Bury ve 87 yaşındaki annesi Cecilia da yaralanmıştı.

Dalyandaki cinayet İngiliz basınında

Anne Acar, oğlu ile Bury'nin fotoğrafını gösterip, "Birbirlerini çok seviyorlardı. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlamıyorum" dedi.

"ATEŞ ETME DİYE YALVARDIM"
Bury’nin oğlu Alex, Times gazetesine, Veli Acar’a annesine ateş etmemesi için yalvardığını söyledi.

Alex’in gazeteye verdiği bilgiye göre, Veli Acar, hafta sonu aileyi tehdit ettikten sonra Bury’nin şikayeti üzerine jandarma tarafından gözaltına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı. Acar daha sonra silahıyla birlikte Bury’nin yaşadığı havuzlu villaya geldi.

Haberin Devamı

Muğla Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Alex Bury, Veli Acar’ı evine girmeye çalışırken durdurmaya çalıştığını söyleyerek, “Silahı omzuna doğru kaldırdı ve bana baktı. Ardından annemle büyükannemin odasına doğru gitti. Annem ile büyükannem onunla konuştuğumu duydular ve kendilerini odalarına kilitlediler” diye konuştu.

İngiliz kadını öldürüp oğlu ve annesini yaraladıktan sonra olay yerinden uzaklaşan Veli Acar, daha sonra polise teslim olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!