'Bayan Yaşar katillerin ülkesinde'

Güncelleme Tarihi:

Bayan Yaşar katillerin ülkesinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 10:54

Stern dergisi bugün yayınlanan yeni sayısında ırkçı NSU terör örgütünün öldürdüğü İsmail Yaşar'ın annesi Salime Yaşar (82) ile yaptığı geniş röportajı yukarıdaki başlıkla verdi.

Haberin Devamı

MERKEZİ Hamburg'da bulunan ünlü Alman dergisi bugün (perşembe) çıkan sayısında ırkçı terör örgütü NSU kurbanlarından 50 yaşındaki İsmail Yaşar'ın annesi Salime Yaşar (82) ile yaptığı röportajı “Bayan Yaşar katillerin ülkesinde” başlığıyla verdi.

Lena Kampf ve Michael Streck'in kaleme aldığı, fotoğrafçı Frank Bischof'un görüntülediği ve gazeteci Karaman Yavuz'un tercümeleri yaptığı geniş röportajda ırkçı teröristlerin 6. kurbanı olan Suruçlu İsmail Yaşar'ın ilk kez davayı izlemek için Almanya'ya gelen 82 yaşındaki annesi Salime Yaşar duygularını anlattı.

“Kaltağa bir tane yapıştırmak isterim”
Anne Salime Yaşar, ilk kez geldiği Almanya'da Stern ekibiyle birlikte Mart 1978'de ülkeye gelen ve NSU katilleri Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos tarafından 9 Haziran 2005'de Nürnberg'de işlettiği döner büfesinde öldürülen oğlu İsmail Yaşar'ın izini sürdü. Oğlunun yakınlarıyla görüşüp, Münih'teki duruşmayı izleyen Salima Yaşar, mahkemede Beate Zschäpe'yi görünce “Bu kaltağa bir tane yapıştırmak isterdim” dediğine yer veren dergi, diğer NSU kurbanlarında olduğu gibi İsmail Yaşar cinayetinde de polislerin aile etrafında suçla aramalarının aile içinde onarılmaz yaralara sebep olduğunu yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!