Hard disk iki kere de bilirkişi tarafından silinmiş

Güncelleme Tarihi:

Hard disk iki kere de bilirkişi tarafından silinmiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 09:21

Eskişehir’de Gezi eylemlerinde Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin soruşturmada, Jandarma Kriminal Dairesi’nin verdiği raporla, kayıp olduğu iddia edilen Harman Ermek Fırını’nın güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkarılmıştı. Raporda, kayıtların 6 Haziran 2013’te fırıncı İsmail Koyuncu tarafından iki kez formatlama yoluyla silindiği ve ertesi gün polise verildiği saptandı.

Haberin Devamı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, jandarmanın raporunda, fırına ait kaydın yalnızca 6 Haziran’da değil, 21 ve 22 Haziran’da iki kez silindiği belirlendi. Fakat hard diskin bu tarihte, bilirkişi sıfatıyla görevlendirilen Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu’nda olduğu anlaşıldı. Uğurluoğlu’nun, hard diski birer gün arayla iki kez daha formatlayarak sildiği saptandı. Uğurluoğlu, 26 Haziran tarihli raporunda, “Fırına ait diskin içeriğinde herhangi bir veri tespit edilememiş, disk boş olarak görülmüştür” demişti.

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı, bilirkişi Uğurluoğlu’nun bu görüntüleri kasıtlı mı yoksa yanlışlıkla mı sildiğinin belirlenmesi için TÜBİTAK’tan görüş istedi. Bu arada Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin iddianamede, gencin başına tekme atarak ölümüne yol açan polis memuru Mevlüt Saldoğan ile diğer üç polis ve dört sivil saldırgan arasında ‘fikir ve eylem birliği’ olmadığı iddia edildi. Meşe odunuyla görüntülenen Serkan Kavak’ın dosyasının da bağımsız bir suç işlediği gerekçesiyle dosyadan ayrıldığı anlaşıldı.

ALİ İSMAİL KORKMAZ AYNI SOKAKTA 3 KEZ DÖVÜLDÜ

BAKMADAN GEÇME!