Anadolu yakasının ağırbaşlı rock kulübü

Güncelleme Tarihi:

Anadolu yakasının ağırbaşlı rock kulübü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2004 00:59

Jazz ve blues’u İstanbul’un Anadolu yakasında da dinleyicisiyle buluşturmak amacıyla kurulan Kadıköy Shaft, zaman içinde müzik yelpazesini daha çok rock’a kaydırdı. Bugüne dek sahnesini birçok sanatçı ve grupla paylaşan mekanda, dinleyici kitlesi 25-35 yaş arasında seyrediyor. Bu yıl beş yaşına basan Shaft’ta her gece canlı performans var.

Shaft Blues& Jazz Club, 1999 yılında Sururi Demirtaş ve arkadaşları tarafından kuruldu. 1970’li yıllarda vizyona giren ve müzikleriyle öne çıkan Shaft isimli film, kulübe isim koyarken onlara esin kaynağı olmuş. Amaçlarının Kadıköy’de canlı performans izlenebilecek bir mekan yaratmak olduğunu söyleyen Demirtaş, caz ve blues alanında bir boşluk olduğundan kulübü bu konsept üzerine tasarladıklarını anlatıyor. Ancak caz ve blues dinleyicisinin sadakatsizliği ayakta kalabilmek için biraz daha rock müziğe yöneltmiş onları.

Her zaman kaliteyi korumak için çabalayan kulüpte uzun bir süre Cem Karaca ve Kurtalan Ekspres sahne aldı. Kendisini diğer bar ve kulüplere göre biraz daha ağırbaşlı olarak tanımlayan mekanın çok genç bir müşteri kitlesi olduğunu söyleyemeyiz. Daha çok 25-35 yaş arası rocker’lar gidiyor Shaft’a.

PAZARTESİLER AMATÖRLERİN

Kulüpte haftada bir gün rock konseri düzenleniyor. Tabii kulübün hálá isminde yer alan blues ve caz da unutulmuyor. Oturarak 100 ayakta ise 200-250 kişi kapasiteli mekanda haftada bir gün blues, onbeş günde bir de caz konseri var. Sururi Demirtaş, müzik yapan amatör ya da profesyonel gruplara destek olmanın kendilerini iyi hissettirdiğini söylüyor.

Her gece başka bir etkinliğin yapıldığı kulüpte amatör gruplar da unutulmamış. Her pazartesi gecesi Shaft, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve müzik yapmak için mekan arayan gruplara ayrılmış durumda. Open Stage adını verdikleri bu gecelerde mekanın konseptine uyan herkes gelip sahne alabiliyor. Mekanın alt katına çok yakında bir stüdyo açacaklar. Çalışmak isteyen herkese açık olacak kapısı. Geçen yıllar içinde mekanda tanışıp grup kuranlar da olmuş. Mesela kötü bir grupta çok iyi bas çalan biri, bir başka kötü grubun iyi davulcusu ile bir araya gelmiş ve yeni bir grup oluşturmuş.

Adres: Serasker Cad. Osmancık Sok. No: 13, Kadıköy 0.216.349 99 56-0.216.449 05 90

Bugüne kadar kimler sahne aldı

Moe Joe, Neşet Ruacan, Önder Focan, Emin Fındıkoğlu, Ayşegül Yeşilnil, Nezih Yeşilnil, Sibel Köse, Murat Taner, Mike Wilkens, Sıtkı Sırtanadolu, Selim Benba, Erdal Akyol, Cem Aksel, Sarp Maden, Tolga Tüzün, İlker Özalp, Cengiz Baysal, Mahmut Yalay, Şenol Küçükyıldırım, Feyza Eren, Oğuz Büyükberber, Boggie People, Yavuz Çetin Group, Bluesaint, Sustain, Ceremony, Gür Akad Band, Theory, Found Deep, Supradyn, Fatih Erdemci, Yırtık Uçurtma, Cem Karaca & Kurtalan Ekspres, Moğollar ve Bulutsuzluk Özlemi.

Shaft’ta bu haftasonu

6 Ağustos Cuma 22.00

B PLANI (Supradyn) Pop Rock

Giriş ücretsiz

7 Ağustos Cumartesi 23.00

FATİH ERDEMCİ Blues Rock

Giriş ücreti: 7.5 milyon (1 yerli içki dahil)

8 Ağustos Pazar

Saat: 23.00

A’DAAR Rock

Giriş ücretsiz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!