Okul servisleriyle ilgili flaş karar

Güncelleme Tarihi:

Okul servisleriyle ilgili flaş karar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 11:49

İstanbul Büyükşehir Belediyesi okul servis taşımacılığında, serbest piyasa uygulamasına geçildiğini açıkladı. Yeni uygulamada veliler taşımacılarla pazarlık yapabilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi okul servis taşımacılığında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. 2013-1014 öğretim yılında servis taşıma ücretleri veli ile taşımacılar arasında pazarlık usulü belirlenecek.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) yapılan toplantıda servis taşıma ücretlerinde tavan fiyat belirlendi. Bu yıl ilk defa veliler servis taşımacıları ile pazarlık usulü öğrenci taşıma fiyatını belirleyebilecekler.

İBB tarafından yapılan çalışmaya göre velilerin kendi servis aracını konfor, güvenlik ve ücret yönünden seçebilecek. Ayrıca velilere okulda stand kuracak taşımacı esnaf ve şirketlerle pazarlık yapma hakkı getirilirken, taşıma sözleşmeleri sadece veliler ile taşımacılar arasında yapılacağı belirtildi.

"KAOS YARATIR"
İstanbul Taşımacılar Birliği Başkanı Hakan Orduhan, kararın kaos yaratacağını öne sürdü. “Önüne gelen servisçi okul önlerinde öğrenci kapmaya çalışacak” diyen Orduhan konu ile ilgili şunları kaydetti: “Bundan 10 yıl önce bu durum nedeni ile cinayetler oldu. 1.5 ay süren tartışma sonrası İBB böyle bir karar aldı. Bu durumun sorunlara yol açacağını belirtmemize rağmen bundan geri dönülmedi. Her şeyden önce denetim ortadan kalkacak. Muhatap kim belli değil. Okul Aile Birlikleri lağvediliyor. Öğrenci ve veliler, servisçi, şirket ve okul idaresi arasında sıkışıp kalacak. Bu karar Milli Eğitim’in yayımladığı yönetmeliğe de aykırı. Okul önlerinde büyük kargaşa olacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul genelinde 11 bin 500 araç, öğrenci taşımacılığı yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!