Savarona talimatı Başbakan’dan

Güncelleme Tarihi:

Savarona talimatı Başbakan’dan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:12

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 1989 yılında 49 yıllığına işadamı Kahraman Sadıkoğlu’na kiralanan Atatürk’ün yatı Savarona’yla Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilgilendiklerini belirterek, “Süreç devam ediyor. Olgunlaşınca paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

1989 yılında 49 yıllığına işadamı Kahraman Sadıkoğlu’na kiralanan Atatürk’ün yatı Savarona’yla Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilgilendiklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Süreç devam ediyor. Olgunlaşınca paylaşacağız” dedi. Çelik, dün Ukrayna Kültür Bakanı Leonid Novohatko onuruna Devlet Konukevinde öğle yemeği verdi.

Yemek öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Çelik, dün Hürriyet’in manşetinde yer alan Savarona Yatı’nı 49 yıllığına kiralayan armatör Kahraman Sadıkoğlu’ndan geri alacakları haberini doğrulayarak, “Başbakanımızın talimatıyla ilgileniyoruz. Tarihimizde önemli bir yeri var. Bundan sonra devlet büyüklerimiz ve misafirlerimizin ağırlandığı, bir kısmının müze olarak kullanılacağı bir yat olacak. Çalışmamız var. Süreç devam ediyor. Olgunlaşınca paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE SAVARONA / FOTO-GALERİ

TEK SORUN KİMYASAL SİLAH DEĞİL

Çelik, ABD’nin Suriye’ye planladığı müdahaleye ilişkin soru üzerine de şöyle konuştu: “Kimyasal silahlara gelene kadar onbinlerce insan öldü. Ülke toprakları terk edildi. Her şey kimyasal silah demek değil. Bunca katliama göz mü yumacağız? Bu kimyasal silah envanterleri nasıl temin edildi? Nasıl taşınacaklar? Ne kadar sürede taşınacaklar? Bunların bilgisi elde edilmeli. Eğer kimyasal silahlar teslim edilirse daha öncesinde yapılan katliam gözardı mı edilecek? Konuyu özünden taşıran bir tartışma bu. Kimyasal silah teslim edilse bile ondan sonra rejim diğer silahlarla katliama devam ederse uluslararası toplum buna ne diyecek? Ne olacak?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!