Hatay'da cenaze sonrası olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hatayda cenaze sonrası olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 18:06

Antakya’da dün akşam Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) eyleme destek için düzenlenen gösteride yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın bugün öğleden sonra toprağa verilmesinin ardından olaylar çıktı. Atakan’ı polisin öldürdüğünü ileri sürerek yürüyüş yapan 1000 kişilik gruba polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sırasında grubun arasında bulunan CHP milletvekilleri de, tazyikli su ve gaz bombalarının hedefi oldu.

Haberin Devamı

Ahmet Atakan’ın Çekmece Beldesi’ndeki cenaze töreninin ardından toplanan kalabalık grup, Uğur Mumcu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Armutlu Mahallesi’nde toplanan ve Gündüz Caddesi boyunca yürüyen grubun önüne barikat kuran polis, ’dağılın’ uyarısında bulundu. Grubun yürüyüşü sürdürmesi üzerine polis, tazyikli su ve gaz bombası kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.


Bu sırada, yürüyen grubun arasında bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz da, tazyikli su ve gaz bombalarının arasında kaldı.

Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye’den gelen ekiplerle de takviye edilen polisin tazyikli su gaz bombalarıyla müdahalesiyle yürüyüş yapan gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Haberin Devamı

CHP'Lİ VEKİL BÖYLE ETKİLENDİ - FOTO GALERİ

Polisin sert müdahalesi karşısında ara sokaklara dağılan grup bir süre sonra yeniden toplandı. Gündüz Caddesi’nde polis müdahalesine karşı çöp konteynerleri ile barikat kuran grup, araç lastiklerini ateşe verdi.

Polis, göstericilerin yeniden yürüyüşe geçmesi ihtimali üzerine bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada polis yetkilileri ile bazı göstericiler ve milletvekilleri arasında sert tartışmalar oldu.

HATAY'DA CENAZE SONRASI OLAY ÇIKTI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!