Yeni öğretmenler okul yolunda

Güncelleme Tarihi:

Yeni öğretmenler okul yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 12:13

Ataması dün yapılan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) oluşturulan komisyonlarca atandıkları illerin havaalanlarında, otogarlarında çiçeklerle karşılanacak.

Haberin Devamı

Ataması dün yapılan ve milli eğitim camiasına yeni katılan öğretmenler, göreve başlayacakları illere varmak için yola çıktı. Bakanlık, öğretmenlerin belki de ilk kez gittikleri yerlerde zorlanmamaları, acemilik çekmemeleri için komisyonlar oluşturdu. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan komisyonlar, öğretmenleri havaalanlarında, otogarlardaki irtibat bürolarında çiçeklerle karşılayacak.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Bakanlığın öğretmenleri önemsediğini belirterek, “Daha önceleri iller yeni gelen öğretmenlerin çok da farkında değildi. Ancak bu uygulamayla farkındalık arttı. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da Bakanlığın kendilerine sahip çıktığını görüyor. Bu çok önemli” diye konuştu.

Balıbey, karşılama organizasyonlarının Türkiye'nin her ilinde düzenleneceğini belirtti.

Haberin Devamı

Yeni sistem yeni öğretmenlere anlatılacak

Öğretmenlerin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini, barınacakları yerlerin de organize edildiğini aktaran Balıbey, öğretmen adaylarının öğretmenevlerinde, misafirhanelerde kalacaklarını ve ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. Yeni öğretmenlerin yarından itiberin 3 gün süren bir uyum eğitimine alınacaklarını belirten Balıbey, bu eğitimin mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için destekleyici olacağını söyledi. Uzaktan eğitim yoluyla verilecek eğitimin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın konuşmasıyla başlayacağını belirten Balıbey, uyum eğitimi kapsamında taşımalı, kaynaştırma eğitimin yanı sıra ortaöğretime geçişte uygulanacak yeni sistemin anlatılacağını da sözlerine ekledi.

Balıbey, yeni sistemde öğretmenlerin neler yapması gerektiğinin, il milli eğitim müdürlüklerince anlatılacağını belirti.

Dün yapılan atamayla, öğretmen camiasına, 87 branşta 36 bin 837 öğretmen katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!