Örnek ve bulgular İstanbul'a

Güncelleme Tarihi:

Örnek ve bulgular İstanbula
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:42

Adalet Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Boynukara, Twitter'dan otopsi raporuna göre Ahmet'in ölüm nedeninin yüksekten düşme olduğunu belirtti. Hatay'daki ön otopsiye girdiğini belirten Hatay Tabipler Odası Başkanı Selim Matkap ise düşme bulgusuna rastlamadıklarını söyledi. Hürriyet'in ulaştığı kaynaklar, Adana'da hazırlanan raporda çıkan kırığın nedeninin belirlenemediğini, bu nedenle örnek ve bulguların kesin sonuç için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini açıkladı

Haberin Devamı

Ahmet Atakan'ın başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu öldüğü iddialarına Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara, Twitter'dan cevap verdi.

Boynukara şunları yazdı: Ahmet Atakan'ın otopsi işlemi tamamlanmış ve şuanki verilere göre ölüm sebebi "yüksekten düşmeye bağlı ölüm" olarak açıklanıyor.

Örnek ve bulgular İstanbula

ÖRNEK VE BULGULAR İSTANBUL'A GÖNDERİLECEK

Ahmet Atakan'ın ilk otopsisi Hatay Devlet Hastanesi'nde yapıldı, örnek ve bulgular daha sonra Adana'ya gönderildi. Adana Adli Tıp uzmanlarının hazırladığı ilk rapora göre Ahmet'in ölüm nedeni genel beden travması. Raporda Ahmet'in kafasındaki kırıktan bahsediliyor. Adalet Bakanlığı yetkilileri de Ahmet Atakan'ın kafasındaki kırığa neyin neden olduğunun belirlenmesi için örnek ve bulguların İstanbul'a Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini söyledi.

HATAY'DAKİ ÖN OTOPSİYE GİREN DOKTOR KONUŞTU

Hatay'da Ahmet Atakan'ın ön otopsisine girdiğini açıklayan Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap, hurriyet.com.tr'ye konuştu.
''YÜKSEKTEN DÜŞME BULGUSU YOK''
Dr. Matkap, Atakan'ın ön otopsisine girdiğini belirtti ve şunları söyledi:
“Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık. En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması. Bizim yaptığımız otopside yüksekten düşme belirtisi yok. Başında kırık var. Ama kırığa neyin neden olduğunu söylemek mümkün değil. Akciğerlerinde kanama var. Bu kanamaya da neyin neden olduğunu bilemiyoruz. Yüksekten düşmeye dair bir bulgu yok. Başına taş gelmiş olabilir, başına bir şey gelmiş olabilir. Gaz kapsülü de diyemeyiz. Taş da diyemeyiz.
KAFASINDA TRAVMA VAR
Travma var kafasının sağ tarafında. Bir de akciğerlerinden akan çok miktarda kan var. Küçük sıyrıklar, morarmalar var dizinde. Elde, ayakta kırık yok ilk tespitlerde. Bunun tespiti için de film çekmek gerekir
BAKANLIK ADANA'DA ADLİ TIP UZMANLARININ HAZIRLADIĞI RAPORU AÇIKLAMIŞ OLABİLİR
Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı rapor Adli Tıp uzmanlığından ise bir şey diyemem. Bizim yaptığımız muayene üzerinden bir açıklama yapıyorsa Bakanlık, benim girdiğim otopside yüksekten düşme belirtisi yok. Ancak Atakan'ın cenazesi Başsavcılık kararıyla Adana'ya gönderildi. Adana Adli Tıp'tan bu yönde çıkan bir rapor varsa onu açıklıyor olabilir Bakanlık.''

Haberin Devamı

OTOPSİ RAPORU: GENEL BEDEN TRAVMASI

Ahmet Atakan ile ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan otopsi tutanağında "Ölümün künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği" belirtildi.

Örnek ve bulgular İstanbula

Haberin Devamı

BAŞSAVCI TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan "Atakan'ın vücudunda ateşli silah veya kesici alet yaralanmasına ait bulguya rastlanılmadığını'' bildirdi.

Tezcan'ın yaptığı açıklama şöyle:

"İlk belirlemelere göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan ölü muayene işlemleri ile Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan otopsi işlemlerinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın vücudunda ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiği, Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan otopsi işlemi sonucunda belirlenen iç kanama bulgusu ile izlenen kamera görüntülerinden teyit edilen düşme olayının uyumlu olduğu değerlendirilmekte ise de adı geçenin kesin ölüm sebebinin ancak ayrıntılı adli tıp kurumu raporu ve diğer delillerin birlikte değerlendirilmesi sonucu belirlenebileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

AMCASI: DETAYLI RAPOR İKİ AY SONRA

Ahmet Atakan'ın amcası Nevzat Atakan, “Doktorların belirlemiş olduğu gerekçe, kafada 4-5 santim derinlikte bir göçük oluştuğu ama neye dayalı olduğu bilinmiyor. Neyden dolayı belli olmayan gerekçe ile başından 2-3 santimlik bir çizik var. Daha detaylı rapor verilmesini bekleyeceğiz. O da bir iki ay içerisinde çıkacak.” diye konuştu. Arkadaşlarının fotoğrafını öperek uğurladığı gencin cenazesi, defnedilmek üzere Antakya Çekmece Beldesi, Pınarbaşı Mahallesi’ne gönderildi.

CHP’Lİ AKGÖL: ADLİ TIP RAPORUNA İNANMIYORUM

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, olayların çıktığı Çekmece Caddesi’nde Ahmet Atakan’ın yaralandığı yerde inceleme yaptığını belirterek, şöyle dedi:
"Buralardaki binalar 6-7 katlı. Bir insanı çuvalın içinde atsanız, binanın 10 metre ilerisine düşer. Ancak polis kamerasındaki görüntüde binanın yanına düşen bir kişi görüntüsü var. Ayrıca ben cenaze otopsiye girene kadar gencimizin başındaydım ve vücudunda tek çizik görmedim. Kısa kollu kıyafetli bir insanı, 1-2 katlı yerden atsanız vücudunda çizikler oluşur. Cenazenin hiçbir yerinde çizik izi görmedim. Hastanede yazılan ön otopsi raporu ile Adli Tıp Kurumu’nun raporu birbiriyle çelişiyor. Antakya’da 5 doktorun gözetiminde kırık tespit edilmeyen cenazede, kırık olduğu ileri sürülüyor. Ben Adli Tıp Kurumu raporunun doğruluğuna inanmıyor, kanaat getirmiyorum."

Haberin Devamı

Olayların çıktığı sırada her yerin toz- duman içinde olduğunu vurgulayan Akgöl, "Her ne hikmetse, polis aracından çekilen kamera görüntüsünde her yer net görülüyor. Ayrıca, düşen kişinin sadece üzerindeki tişörtün siyah olduğu net, başka bir şey net değil. O görüntülerin de doğru görüntüler olduğuna inanmıyorum" dedi.

İŞTE HATAY DEVLET HASTANESİ'NDEKİ ÖN OTOPSİ TUTANAĞI

Ahmet Atakan 'ın Hatay Devlet Hastanesi'nde yapılan ön değerlendirme tutanağında kafatasının sol tarafından 6x5 santimetre çapında ancak bir darbe sonucunda oluşabilecek bir yara olduğu görülüyor. Ayrıca tutanağa göre, Atakan’ın vücudunda kemik kırığı bulunmuyor.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın ulaştığı Ahmet Atakan’ın Antakya Devlet Hastanesi’ndeki ön otopsi tutanağı ise şöyle:
''Sol pariyetal arkada (kafatasının sol tarafı) etrafından 6x5 cm’lik alanda ekimoz bulunan kenarları kısmen düzenli, dudaklar arasında doku köprüleri bulunan, künt vasıfta yara mevcut olduğu görüldü. Kulakta kan akmakta olduğu görüldü. Sol omuz üstte ve dış yanda ekimozlu (morluk) sıyrık, sol dirsek dış yanda, sol kol altı dış yanda, sol dirsek arkada yer yer sıyrıklar bulunan ekimoz, sol el bileği iç yüzde üç cm’lik ekimozlu sıyrık, sağ dirsekte 7x2 cm’lik ekimozlu sıyrık, sağ dirsek iç yüzde 2x1 ve 1cm’lik ekimoz, sağ dirseikte 3x1,5 cm’lik sıyrık, lomber (omurga) sol arkada paravertebral (omurga) bölgede 11x2,5 cm’lik üst kısımda ekimoz, sağ dış malleolde (ayak bileği) 1,5 cm’lik ekimoz bulunduğu görüldü.''

Haberin Devamı

Otopsi tutanakta ayrıca Antakya Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahadele Ahmet Atakan’ın ciğerlerinden 1,1 litrelik kan boşaltıldığı ifade edildi.

Örnek ve bulgular İstanbula

Örnek ve bulgular İstanbula


Örnek ve bulgular İstanbula

Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili twitter'da paylaşılan ve otopsi raporu olduğu iddia edilen belge...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!