Her yıl ‘Fatma Cengiz’ krizi yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Her yıl ‘Fatma Cengiz’ krizi yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:23

Almanya’da yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Cengiz’in (39), Ergenekon davası hükümlüsü Fatma Cengiz ile aynı adı taşıması, Türkiye’ye her girişinde, saatlerce beklemesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Davanın başladığı 2008’den bu yana Türkiye’ye her girişinde suçlu muamelesi gördüğünü iddia eden Fatma Cengiz “Sivil polisler saatlerce beni beklettikten sonra her seferinde ‘Kusura bakmayın, yanlışlık olmuş’ diyor. Bu yanlışlık düzeltilemiyor mu? Psikolojim bozuldu, kendi ülkeme gelmekten çekinir oldum” dedi.

Almanya’da bir internet alışveriş sitesinde çalışan Yozgatlı Fatma Cengiz, kara ya da hava yoluyla da gelse de sonucun değişmediğini anlattı. Dava sonrası ilk Türkiye’ye gelişinde çok korktuğunu belirten Cengiz, “Gözümün önüne, çocuklarım eşim geldi. Suçumun ne olduğunu dahi bilmeden ben herhalde cezaevine gireceğim diye kendi kendime düşünmeye başladım. Polisler 3 saat sonra, kusura bakmayın diyerek beni gönderdi” dedi. Cengiz, sorumlulara dava açmayı düşündüğünü belirterek, “Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de gideceğim. Koca ülke bir yanlışlığı düzeltemiyor mu? Her sene aynı hataya düşülemez. Almanya pasaportumla giriyorum ülkeye. Yani TC kimlik numarası var, çok basit bu hatayı düzeltmek. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu hatayı düzeltin, ülkeme girmekten korkar oldum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİSİ DE YOZGATLI

Eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’in gözaltına alınmadan 15 gün kadar önce 2 gecesini Fatma Cengiz’in evinde geçirdiği ortaya çıkmıştı. Ergenekon Davası kararlarında 11 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılan Fatma Cengiz’i mahkeme yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliye etmişti. Fatma Cengiz, Almanya’da yaşayan Fatma Cengiz gibi Yozgatlı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!