Gizli tanıklı Özal davası

Güncelleme Tarihi:

Gizli tanıklı Özal davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:23

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Cumhurbaşkanı Özal’ı zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla açılan davada yarın hâkim karşısına çıkıyor. Cezaevinde yeniden ifadesi alınan gizli tanık Selçuk, bu kez Tuncay Güney ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in isimlerini ortaya attı.

Haberin Devamı

MERHUM Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, yarın ilk kez hâkim karşısına çıkacak.

ÖZAL’DAN YENİ İFADE

Davanın görüleceği mahkemenin talimat yazısı üzerine gizli tanık Selçuk ile davanın müştekisi Semra Özal’ın hâkim huzurunda yeniden ifadeleri alındı. Savcılık aşamasında “Ben eşimini zehirlenmeden dolayı öldüğünü düşünüyorum ve eceliyle ölmediğini düşünüyorum. Eşimin ölümünde şüphelerim var, araştırılmasını istiyorum” diye ifade veren Semra Özal 20 Ağustos’ta raporlu olduğu için evinde ifadesini alan hâkime, “Adı geçen kişileri tanımam. Eşimin ölümüyle ilgili şüphelendiğim kimse yoktur. Eşimin öldürüldüğü iddia edilmektedir. Eğer öldürülmüşse şikayetçiyim. Ancak hakkında dava açılan kişiyle ilgili bir bilgim yok” dedi.
bİr albay anlatmış
Gizli tanık Selçuk ise 23 Ağustos tarihinde tutuklu bulunduğu cezaevinde kurulan mahkemeye ifade verdi. Selçuk ifadesinde özetle şöyle dedi: “Ben 1990’lı yıllarda JİTEM’de görev yaptım. Bu sebeple bir çok kişiyle tanıştım. 2000’li yılların başında Tuğgeneral Veli Küçük ve Tuncay Güney’in yapmış olduğu bazı yanlış işleri, ihbar ettim. Meslekten tanıdığım Savaş Korkmaz (Gevrekçi) isimli, şimdi emekli olan albay bana Turgut Özal’ın ölümünün bir suikast olduğunu, yapılma şeklinin doğal olmadığını söylemişti.

Haberin Devamı

MGK KARAR ALDI

Gevrekçi’nin anlattığına göre, Milli Güvenlik Kurulu kararları ve tavsiyesiyle dönemin kuvvet komutanlarının emir ve bilgisiyle yapılmış. Suikastla ilgili kendisinin de katıldığı brifingler alınmış. Süleyman Demirel, bile aynı brifing ortamında bulunmuş. Sil-süpür-temizle operasyonuyla, bir bütünlük içinde Eşref Bitlis, Cem Ersever, Bahtiyar Aydın, Kazım Çillioğlu suikastları düzenlenmiş. CIA ve MOSSAD’ın bazı elemanları da operasyona katılmış. Turgut Özal suikastının operasyonunu yönlendiren MİT ve askeriye içindeki oluşumları harekete geçiren Teoman Koman paşadır. Bu kişi MGK’yı uygulatan kişidir.”

Haberin Devamı

Avukat: Hayal mahsulü

TUĞGENERAL Levent Ersöz’ün avukatı Hulusi Coşkun ise gizli tanık sıfatıyla ifade veren kişilerin hayal mahsulü beyanlarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: “TSK ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi 2 saygın kurumun gönderdiği belgelere itibar edilmiyor. Her ifadesinde saçma sapan beyanlarda bulunan 2 gizli tanığın ifadesine itibar ediliyor. Bu kişilerin yalan söyledikleri apaçık ortadadır. Beyanda adı geçen Savaş Korkmaz (Gevrekçi) diye bir kişinin TSK’da olduğu tespit edilememiştir. Diğer taraftan eski bir cumhurbaşkanının eşinin şeref ve gururuyla oynanmış olması, her beyanında farklı isimleri bu davanın içine çekmesi, savcılık tarafından maalesef ciddiye alınıyor. Biz bu kişilerin hayal kurduğunu düşünüyoruz ve mahkemeden bu yönde bir talebimiz olacak gerekirse rapor talep edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!