Prof. Dr. Tayup Şimşek ve Doç. Dr. Mehmet Şimşek Hürriyet’e konuştu

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Tayup Şimşek ve Doç. Dr. Mehmet Şimşek Hürriyet’e konuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 22:32

Akdeniz Üniversitesi’nde görevli 37 akademisyen hakkında, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığı iddia edilen soruşturmada ifade verdiği ileri sürülen Prof. Dr. Tayup Şimşek ve Doç. Dr. Mehmet Şimşek Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

İFADEMİN ALINDIĞI YALAN

Başlatıldığı iddia edilen soruşturmayla ilgili ifadesinin alındığı ve doktor raporunun ardından serbest bırakıldığına ilişkin haberleri yalanlayan Şimşek, “Benim hiçbir şekilde ifademe başvurulmadı. Bu haberlerin kim ve ne amaçla üretildiği bilmiyorum. Bir haber yapılırken taraflara söz hakkı verilmesi gerekiyor. Ama arkadaşlar buna bile tenezzül etmemişler. Hayal ürünü şeylerle uğraşıyorlar. Ben avukatım kanalı ile yasal işlemleri başlattım. Son sözü yargı söyleyecek” dedi.

YARGIYA BAŞVURACAĞIZ

Prof. Dr. Şimşek’in avukatlığını yürüten Salih Erbay ise şöyle dedi: “Böyle bir soruşturmanın olup olmadığı bile bilmezken Tayup Bey’in ifadesinin alındığı iddiaları ortaya atıldı. Kesinlikle böyle bir ifade süreci yaşanmamıştır. Zaten böyle bir soruşturma olup olmadığı bile meçhuldür. Ben ne müvekkilimin ne de bir başka ismin söz konusu suçlamalarla ifadesinin alındığını duymadım. Yarın söz konusu haberle ilgili tekzip yayınlanmasını isteyeceğiz.”

Haberin Devamı

İDDİALARI DUYUNCA ŞAKA SANDIM

İfade verdiği iddia edilen Doç. Dr. Mehmet Şimşek de hiçbir şekilde soruşturmadan haberdar olmadığını, ifadesinin alınmadığını kaydederek, “Ne üniversiteye, ne polise, ne de savcıya ifade vermedim. Kim neyi soruşturduğunu bilmiyorum. Bu iddiaları bir arkadaşım duymuş bende ondan öğrendim hatta şaka yapıyorlar sandım. Biz bilim adamıyız böyle bir şey başımıza gelse herhalde saklamazdık. Fakat haberi yapan arkadaşlar bize sorma tenezzülünde bile bulunmamışlar. Hastalarım beni arayıp ‘Ne oluyor hocam?’ diye soruyor. Bu süreçle ilgili ilk işim hukuki yollara başvurarak hakkımı aramak olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!