1500 kadın taramadan geçti

SOSYAL sorumluluk alanında pek çok farklı kesimde adından söz ettiren Konak Belediyesi, halkın sağlığını da yakından takip ediyor.

Haberin Devamı

Koruyucu hekimlik faaliyetlerinin yanı sıra poliklinik, laboratuvar hizmetleri ile cenaze işlemleri ve sağlık eğitimleriyle tüm vatandaşların yanında yer alıyor. Halkı çeşitli sağlık konularında verilen bilgilendirici seminerle aydınlatıyor. Sağlık taramalarıyla da vatandaşı gerekli noktalarda konunun uzmanlarına yönlendiriyor.
Sağlık alanında yaptığı pek çalışmayla adı “sağlıkçı başkan”a çıkan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, erken tanının pek çok hastalığın çözüme giden ilk yol olduğuna inandığını söyledi. Halkı bilinçlendirme seminerleri düzenleyerek, sağlıklı bir geleceğin temellerinin atılacağını kaydeden Tartan, koruyucu sağlık çalışmaları ile hastalık oluşmadan müdahale şansı yakalayan vatandaşları hastanelere yönlendirdiklerini anlattı. Tartan, “Belediyenin kültür merkezlerinde ve semt merkezlerinde çeşitli konularda düzenlenen seminerlerle vatandaşları hastalıklara karşı bilinçlendiriyoruz. Bazı seminerler kapsamında kalp (EKG), tansiyon, şeker, kolesterol, karaciğer böbrek fonksiyon testleri, kansızlık, enfeksiyon, KOAH ve meme kanseri taramaları yapılarak, riskli bulunan vatandaşlar hastanelerin ilgili bölümlerine yönlendiriliyor. Böylece hayati risk taşıyan hastalıkların tedavisi mümkün kılınabiliyor. 2013 yılında Konak İlçesi’nin çeşitli mahallelerinden 1500’ü aşkın kadının sağlık taraması yapılarak çıkan sonuçlar kendilerine aktarıldı. Sağlığında risk belirlenen kadınlar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Geçtiğimiz yıl uzman doktorlar tarafından yapılan ‘Meme Kanseri ve Elle Muayene’ seminerinde de binlerce kadın bilgilendirilirken, kadınlara ücretsiz meme kanseri taraması yapıldı. Yine ‘Meme ve Rahim Ağzı Kanseri’nde Erken Tanı’ konusunda bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Yüzlerce kadın KETEM’e götürülerek smear testi yaptırıldı. İzmir Tabip Odası İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğinde semt merkezlerinde ‘Ev Kazaları ve İlk Yardım’ konulu eğitimler düzenleyerek evde oluşan kazalara karşı bilinçlendirildiler.”diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ AMBULANS MÜJDESİ
Halk sağlığına belediye olarak büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkanı Tartan, “Koruyucu hekimlik faaliyetleri kapsamında pek çok vatandaşımıza el uzatıyoruz, sağlık alanında çeşitli konularda aydınlatıyoruz. Poliklinik ve laboratuar hizmetimizle de vatandaşımıza yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Sadece vatandaşlar değil, bu çalışmalarımızdan personelimiz de faydalanıyor. Kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde sağlık çalışmalarımız bu yıl da devam edecek. Üstlendiğimiz çalışmaların üstesinden her zaman alnımızın akıyla geldik. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için bu yıl tam donanımlı bir ambulans da alıyoruz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları