NSA, akıllı telefonlara da girmeyi başarmış

Güncelleme Tarihi:

NSA, akıllı telefonlara da girmeyi başarmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:29

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) akıllı telefonlara da sızmayı başarmış.

Haberin Devamı

Alman Der Spiegel dergisi tarafından ele geçirilen gizli belgelere göre NSA, iPhone, Blackberry veya ANdroid işletim sistemleriyle çalışan akıllı telefonlardaki bilgilere ulaşmayı başarmış. Dergi, NSA'in bu cihazlardaki telefon rehberi, kısa mesajlar, notlar ve yer bildirimleri gibi bilgilere ulaşabildiğini yazıyor.

Dergideki makaleye göre NSA, geliştirdiği bir takım mini programlarla en az 38 iPhone özelliğine girebiliyor. Sadece bu da değil; Der Spiegel 2009 tarihli bir NSA belgesinde Blackberry marka telefonlardaki kısa mesaj trafiğinin görülebildiği ve okunabildiği yönündeki bilgilerin yer aldığını aktarıyor. SÖz konusu belgelerde, yine 2009'da Blackberry'nin veri depolama için başka bir firmayla çalışmaya başladığı sırada NSA tarafından Blackberry telefonlardaki kısa mesajların okunamadığı ancak Mart 2010'da bu "sorunun giderildiğinin" yazdığı öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Der Spiegel, ulaştığı belgelere dayanarak NSA'nın çok güvenli olarak bilinen Blackberry telefonların mail sistemine de girmeyi başardığını yazıyor. Üstelik, NSA bunu kitlesel olarak değil, hedef kullanıcılar seçerek yaptığını aktarıyor.

Konuyla ilgili olarak Blackberry yetkililerine sorular yönelttiğini aktaran dergi, Blackberry'den "Bu konuda yorum yapamaz" cevabını aldığını söylüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!