1200 konutluk destek

Güncelleme Tarihi:

1200 konutluk destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 00:55

Emlak Konut GYO, kurayla satış yapılan Hoşdere, Kayabaşı ve Kocaeli projelerinden 1200 konutu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis etti.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konut desteğiyle kentsel dönüşümün hızlanacağını belirtti.

KENTSEL dönüşüm çalışmalarına destek olmak amacıyla yeni konut projelerinden 1200 konutu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sattıklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bakanlık kredi ve faiz desteğiyle dönüşümü cazip hale getirdi. Bu konutlarla birlikte insanlar ne alacağını bilerek hareket edecek ve süreç hızlanacak. Evleri bedeli karşılığı satıldı ama biz de fedakarlık yaptık” dedi. Kentsel dönüşüm projelerinde geliştirici olarak da rol alacaklarını belirten Kurum, Ataşehir, Avcılar, Başakşehir, Sarıyer ve Gebze’de görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. 2013 yılı Ocak ve Ağustos ayları arasında 9 bin 300 bağımsız bölüm satışı yapıp, 3 milyar 200 bin TL ciro elde ettiklerini söyleyen Kurum, Kayabaşı’nda 2 bin 600 konutluk Emlak Konut Başakşehir Evleri’ni hayata geçireceklerini söyledi. Bin konutun kurayla satılacağı projeye yoğun ilgi beklediklerini belirten Kurum, “Projemizde 4 kule dışında 6-10 katlı yapılar olacak. Bünyamin Derman’ın tasarladığı projede sosyal konut fiyatlarıyla lüks konut tasarladık” dedi. Projede ortalama metrekare satış fiyatının 2 bin 420 TL olacağını söyleyen Kurum, kura başvurularının 30 Eylül’e kadar devam edeceğini belirtti. Ispartakule’de 2 bin konutluk proje planladıklarını belirten Kurum, Bakanlığın planları askıya çıkarmasından sonra çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

ZEYTİNBURNU’NDA BİR İHALE DAHA

2003 yılından bu yana 87 bin konut için sözleşme imzaladıklarını belirten Kurum, bu yıl 20 bin konut ihalesi hedeflediklerini söyledi. 8.3 milyon metrekarelik arsa stokları bulunduğunu belirten Kurum, Zeytinburnu’nda şehir park projesi nedeniyle iptal edilen ihale sonrası bölgede yeni bir ihale yapacaklarını söyledi. Zeytinburnu sahilde 126 dönümlük arsa ihalesi için hazırlıkların sürdüğünü dile getiren Kurum, Hoşdere ve Kayabaşı’nda ihaleler olacağını ifade etti. Kurum, ön satışa elde ettikleri nakitleri arsa yatırımlarına kullandıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

KDV teşvik ediyor

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü, konutta KDV’nin arsa rayiç bedeli üzerinden belirlenmesi ile ilgili düzenlemenin şehrin gelişim çeperleri için teşvik edici olduğunu söyledi. Anadolu Yakası’nda Tuzla, Kartal, Pendik, Avrupa Yakası’nda ise Gaziosmanpaşa’dan Esenyurt’a kadar olan bölgede hareketliliğin devam ettiğini söyleyen Kurum, “Bu bölgeler KDV yüzde 1 olduğu için hem konut alıcısı hem de yatırımcı için cazip hale geldi” dedi.

Haberin Devamı

Doğru karar verdik

TÜRKİYE’NİN en büyük gayrimenkul yatırım ortalığı olan Emlak Konut GYO, geçtiğimiz aylarda ikincil halka arzını ertelemişti. Yoğun talep görmelerine karşın, Türkiye ve uluslararası arenadaki dalgalanma nedeniyle erteleme kararı aldıklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, “Şimdi doğru karar verdiğimizi görüyoruz. Nakit ihtiyacımız olmadığı için uygun zamanı bekliyoruz” dedi.



Emlakçılar akademili olacak

GAYRİMENKUL sektörünün önemli bir parçası olan emlak danışmanlığı uzun süredir meslek yasalarının çıkmasını bekliyor. Hem tüketicileri hem de emlakçıları koruma altına alacak yasa, eğitimli çalışan zorunluluğu getirecek. 1971’de ABD’de kurulan ve 2012’de Türkiye’de gayrimenkul danışmanlık hizmeti vermeye başlayan ERA bu amaçla akademi kurmaya karar verdi. Bağdat Caddesi’nde açılacak ve ekim ayında eğitimlere başlayacak ERA Akademi, pazarlama, hukuk ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok alanda uzmanlaşma sağlayacak. ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, kentsel dönüşümde eğitimli danışmanların sürecin sağlıklı işlemesi için önemli olduğunu söyledi. Danışmanların, hak sahipleri, bankalar ve müteahhitler arasında köprü görevi göreceğini belirten Ekşioğlu, “Danışmanlar halkı doğru yönlendirecek. Mülk sahibi için en avantajlı yolu bulacak” dedi. Sektörde yaşanan güven problemine dikkat çeken Ekşioğlu, “Ülkemizde 2’inci el satışların yüzde 70’i sahibinden yapılıyor. Amerika’da ise yüzde 95’i şirketlerce gerçekleştiriliyor. Ayrıca sektörde satıştan vazgeçme durumunda ödenmesi zorunlu hale getirilen komisyon ücretleri var. Biz satıcının kararından vazgeçmesine olanak sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Fikirtepe’den 40 milyarlık katkı

TEKNİK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Fikirtepe’de 5 yılda yaklaşık 30 milyarlık bir ekonomi yaratılacağını bu rakamın istihdam ve dolaylı katma değerlerle birlikte 40 milyar TL’yi bulacağını belirtti. Durbakayım’ın verdiği bilgilere göre 223 ada ve yaklaşık 1 buçuk milyon metrekareyi bulan büyüklüğe sahip Fikirtepe’nin dönüşümü için, toplam 47 bin 655 malik ile anlaşma sağlanması gerekiyor. Bölgede 4 adada proje yapacak Teknik Yapı, 10 bin kişinin yaşayacağı projeler geliştirecek. Fikirtepe için belirlenen 4 emsalin memnun edici olduğunu belirten Durbakayım, 80 metre yüksekliğin 100 metreye çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Her birime 2 otopark şartı getirilmesini değerlendiren Durbakayım, “Eğer otopark alanı daire için olursa bu adaletli olmaz. Metrekare bazında olsa daha iyi olur” dedi.

Haberin Devamı

Belediyeler denetlenmeli

KENTSEL Dönüşüm ve Hukuk Platformu kurucuları olan Prof. Dr. Gürsel Öngören ve Prof. Dr.İker Çolak kentsel dönüşüm sürecinde rehber olması amacıyla ‘Kentsel Dönüşüm Hukuku’ kitabı hazırladı. Türkiye’deki çarpık yapılaşmayı değerlendiren Öngören, gelinen noktada en büyük sorumlunun belediyeler olduğunu belirtti. Riskli alanlarda belediyelerin şeffaf süreçler izlemesi gerektiğini söyleyen Öngören, “Belediyeler ortada hiçbir proje yokken vatandaşlara sözleşmeler, belgeler imzalatıyor. Belediyeler denetlenmeli” dedi. Öngören, kentsel dönüşümün hızla ilerlemesi için bu işe giren müteahhitlere Bakanlık tarafından yüzde 50 oranında kredi desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Basın Ekspres’e karma proje

Kulak İnşaat iştiraki KLK Yapı, Mayıs ayında satışa sunduğu Büyükçekmece projesi Valle Lacus’tan sonra yeni proje için kolları sıvadı. Şirket, ikinci projesini Basın Ekspres Yolu üzerinde gerçekleşecek. Karma proje olarak planlanan projede bulvar mağazaları ve rezidanstan oluşacak. 2013 yılının son çeyreğinde satışa çıkacak projenin 2 yılda teslim edilmesi planlanıyor.

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!