Olimpiyat yakın meşaleyi yakın

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat yakın meşaleyi yakın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2013 13:26

2020 Olimpiyatları'nı düzenleyecek kentin belli olmasına kısa süre kala tüm Türkiye nefesini tutmuş bir şekilde sonucu bekliyor. Başbakan'ın bugün bizzat katılacağı oylama sürecine CHP ve MHP'den de destek geldi. Sosyal medyada ise vatandaşlar, sanatçılar, sporculardan İstanbul'a destek mesajları yağıyor.

Haberin Devamı

7 Temmuz 2011 tarihinde Milli Olimpiyat Komitesi'nin İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığını resmi olarak açıklamasıyla başlayan süreçte en kritik aşamadayız. Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bugün yapılacak seçim İstanbul için tamam ya da devam diyecek. İşte bu kritik süreç öncesinde tüm Türkiye adeta Arjantin'e kilitlendi ve bu tango ülkesinden gelecek güzel bir nağmeyi bekliyor.

SİYASET KÖPRÜLER KURDU

2020 İstanbul adaylığı için sloganımız olan "Bridge together - Birlikte köprüler kuralım" ilk meyvesini de Buenos Aires öncesinde verdi. CNN Türk'e konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin adaylık müracaat belgesini Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı ve kendisinin imzaladığını belirttikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Dosyanın içine iki tane de ayrıca mektup koyduk, zorunlu olmadığı halde. Bu mektuplardan bir tanesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir diğeri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yazılan mektuptur. Burada şunu göstermek istedik, Türkiye’de iktidarıyla muhalefetiyle herkes ve tüm toplumsal kesimler hayata hangi pencereden bakarsa baksın olimpiyata aynı pencereden bakmaktadır."

Haberin Devamı

"OLİMPİYAT İSTANBUL'A YAKIŞIR"

İstanbul 2020 adaylığında son düzlüğe girmişken sporculardan da destek gelmeye devam ediyor. Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Didier Drogba, İnstagram hesabından paylaştığı mesajında İstanbul'un bir medeniyetler
köprüsü olduğunu belirtti. "İstanbul geçmiş ve gelecek arasındaki en kuvvetli medeniyet köprüsüdür. Olimpiyat İstanbul'a yakışır."

Olimpiyat yakın meşaleyi yakın


Adaylık sürecinin başından itibaren İstanbul'un yüzlerinden biri olan ve sunumlarda bizzat yer alan milli voleybolcumuz Neslihan Demir'de Twitter hesabından İstanbul'a destek evrdi. "Olimpiyatlar İstanbul'a çok yakışacak."

Olimpiyat yakın meşaleyi yakın

Haberin Devamı


"OLİMPİYATLAR YAKIN MEŞALEYİ YAKIN"
Türkiye'nin dünden geceden itibaren Arjantin'de yaşanan gelişmelere kilitlendiğinin en büyük kanıtlarından biri ise İstanbul 2020 hakkındaki Twitter mesajları. İstanbul 2020 ve Bridge together başlıklarına dakika yüzlerce mesaj gelirken çoğunluğun ortak fikri "bu kez olsun."

Cihan YANOVA
Bugun istanbulda Olimpiyat mesalesi yanmali

Kevser Türcan ?
Olimpiyat hareketinin elinde gerçekten küresel olduğunu kanıtlamak için tarihi bir şans var.

Yasin.
Bugün kalpler Buenos Aires'te.Hadi İstanbul 2020 senin olsun !..

İbrahim Öz
Olimpiyatlar yakın, meşaleyi yakın !

fulya akbay
olimpiyat bize yakışır, bizde olimpiyata...

muhammed
Olimpiyatların İstanbul'da yapılması,gerçek anlamda kıtaları da buluşturacak olimpiyat ruhuna uygun olacaktır.Tek Yüreğiz!

Haberin Devamı

Tunahan Altay ?
İki kıtada aynı anda Olimpiyat yapabilecek tek kent İstanbul

KokenGunes
Olimpiyatlarin hesabini kisa vadede yapmak dogru olmaz, uzun soluklu ve olculebilir olmayan bircok katkisi olan bir yatirim

Ezgi
Eğer olimpiyatı bize vermezlerse üzülmem ama bencilce ya da değil, İstanbul 2020 kararı çıkarsa sevinirim.


BAKMADAN GEÇME!