Fatih Cami'nde cuma namazı sonrası gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Fatih Caminde cuma namazı sonrası gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 16:25

Kudüs Dayanışma Derneği tarafından Fatih Camii'nde Cuma namazı çıkışında eylem yaptı. 20 kişinin katıldığı eylemde, İsrail'in Kudüs'te yaptığı uygulamalar, Suriye ve Mısır'da yaşananlar protesto edildi. Eylemin sonlarına doğru, ortaya çıkan bir kadının söylemleri gerilime neden oldu. Eylemcilerden bazılarının kadını uzaklaştırmaya çalışması gerilimi arttırırken, sivil polisler ve bazı vatandaşlar kadını cami avlusundan uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Filistin İslami Hareket liderlerinden Şeyh Raid Salah'ın gözaltına alınıp bırakılması ve Ortadoğu'da yaşananlar Fatih Camii'nde kılınan cuma namazının ardından protesto edildi. İsrail, İran, Suudi Arabistan ile Suriye ve Mısır yönetimine tepki gösterilen eyleme yaklaşık 20 kişi katıldı. Eylemde, İmkarder Genel Başkanı Murat Özer konuşma yaptı.

GERGİNLİKTEN KARELER

FATİH CAMİİ'NDE CUMA SONRASI GERGİNLİK



Konuşmaların tamamlanmasının ardından eylemin son bulduğu sıralarda, Fatih Camii avlusundaki bir kadın eylemcilere tepki gösterdi.

Fadime Arife Nur D. isimli kadın göstericilerin yanına gelerek, “Hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız", “Masumları öldürerek adını El-Kaide Allah diyor. Ben de diyorum ki Allah'u ekber adına insanları kullanmayalım" dedi.
Gruptakilerin “provokatörlük yapma" diyerek uzaklaştırmaya çalıştığı D., “Hakkımı helal etmiyorum" diyerek karşılık verdi. Cami avlusunda devam eden tartışma nedeniyle, sivil polisler D.'yi cami avlusundan çıkardı.

Fevzipaşa Caddesi'ne doğru götürülen kadınla göstericiler arasındaki gerginlik burada da devam etti. Fatih Sultan Mehmet'in kabrini ziyaret için geldiğini söyleyen Fadime Arife Nur D.'nin caddede de tepkilerinin devam etmesi üzerine, eylemcilerden biri "Sen Taksim'de değil miydin? Ben seni gördüm orada" diye karşılık verdi. Polisin araya girmesi ve bazı vatandaşların D.'yi uzaklaştırmasıyla gerginlik son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!