KAMPÜSTEN itiraflar

Sosyal medyada üniversite öğrencilerinin oluşturduğu itiraf sayfaları kampüslerin “kulaktan kulağa” gündemini internet alemine taşıyor. Üniversite gündeminin birinci sırasını utangaç aşıklar meşgul ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de internetin her eve girmeye başladığı 90’ların ikinci yarısını hatırlayanlar, dönemin sanal fenomeni haline gelen itiraf sitesini anımsayabilir. Hergün sınırlı sayıda yayına verilen itiraflar büyük bir merakla beklenir, arada bir yayınlanması için gerçek ya da hayal ürünü itiraflar gönderilirdi. Bahse konu internet sitesi yayınını hala sürdürse de internetin son sürat çeşitlenmesi eski popülerliğine gölge düşürdü.

ÖĞRENCİ BOŞ DURMUYOR

Sosyal medyanın yaşamımıza girmesi ile birlikte değişen yaşam pratikleri itiraflara da yansıdı. Facebook üzerinde kurulan fan sayfaları ile her şehir hatta her üniversite ahalisi kendilerine özel bir itiraf mekanizması oluşturuyor. Bu süreçte, Ankara’nın üniversiteleri de boş durmuyor. Kampüs itiraflarının sıralandığı Facebook sayfalarında yazmaya da okumaya da meraklı bir kitle var. Gündemin birinci sırasını utangaç aşıklar meşgul ediyor. Öğrenci işlerinden şikayet edenler ve servis hikayelerini anlatanlar da bir hayli fazla. İşte Başkentli öğrencilerin itirafları:

Haberin Devamı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

- Kızların topuklu giyince “Küçük dağları ben yarattım” edasıyla yürümelerine bir anlam veremiyorum.
- Yaktın bizi balıkçı. Sınav zamanı yapılır mı?. Hamsinin içine müsil mi attın?
- Veterinerlik’te olduğu iddia edilen, çok kısa platin saçları olan, 2-3 kez konservatuvara gelmiş olan hatun, seferberlik ilan ettim bulacağım seni...
- Tandoğan merkez kantindeki kasiyer kız, buradan sana sesleniyorum. Sevgilime asıldığını ya da ona yan gözle baktığını görür veya duyarsam o kasayı kafana geçiriceğim ona göre...
- Şu Ögrenci İşleri’ndeki insanların tatili güzel geçse bari... Gelir gelmez kaprislerine maruz kalmayalım.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

- Üçüncü sınıflardan baş harfi A. Umarım hala o kızla sevgili değilsindir. Biraz gözünü aç da etrafına bir bak. Harcanıyosun, yanlış yoldasın.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

- Kızılay servisinde sevgilisinin kulağını temizleyen kız ve sevgilisi. Siz ne biçim bir çiftsiniz öyle. Midemi kaldırdınız...

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

- Geçen sevgilim terk etti diye ehliyetsiz araç kullandığını polise şikayet etmistim. Bugün öğrenmiş bulunmaktayım ki Konya Yolu’nda çevrilmiş ve 800 lira para cezası yediğiyle kalmamış, ehliyetine 2 yıllığına el koyulmuş. Yok böyle bir mutluluk. Haydi o arabaya bir daha binsin bakalım. Yine şikayet ediyorum mu, etmiyorum mu...

Haberin Devamı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

- Çarşamba günü saat 10 sularında Tunus servisindeki sarışın uzun saçlı kirli sakallı çocuk, çok beğendik seni. Sana bakacağız diye durağı kaçırdık.
- Serviste yanı boş olan kızların yanına oturduğumda sanki dedelerinden kalan mirası yemişim gibi bakıyorlar. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları