5 yaşındaki çocuğun ölümüne soruşturma

Güncelleme Tarihi:

5 yaşındaki çocuğun ölümüne soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 15:38

ZONGULDAK’ta, ailesinin yüksek ateş şikayetiyle götürdüğü hastanede iğne yapılarak evine gönderildiği iddia edilen 5 yaşındaki Çağrı Karakoç, 1 saat sonra yeniden rahatsızlanıp hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Hastane önünde gözyaşlarına boğulan Çağrı Karakoç’un anne ve babası, çocuklarına yanlış tedavi uygulandığını ileri sürerek tepki gösterdi. Zonguldak Valiliği ve Savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Zonguldak merkeze bağlı Karaman Beldesi’nde oturan ev kadını 25 yaşındaki Selma ve maden işçisi 29 yaşındaki Turgay Karakoç’un 2 çocuğundan büyüğü Çağrı Karakoç, dün akşam evde ateşlenerek rahatsızlandı. Selma Karakoç, eşi işte olduğu için kayınpederi Cemal Karakoç ile oğlunu Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Acil seviste görevli doktor A.S., iddiaya göre ateşi 38.8 derece olarak ölçülen Çağrı’ya ateş düşürücü iğne yapıp müşahede odasına aldı. Çağrı Karakoç, yaklaşık 1.5 saat sonra ateşinin 37’ye düşmesiyle de şurup ve ilaç yazılarak evine gönderildi.

Ancak Çağrı Karakoç, eve döndükten yaklaşık 1 saat sonra yeniden rahatsızlandı. İşten dönen Turgay Karakoç, yüzünün morardığını gördüğü oğlunu alıp Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak Çağrı Karakoç, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

AİLE: İHMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Selma ve Turgay Karakoç çifti ile diğer yakınları, hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Acılı çifti, komşuları teskin etmeye çalıştı. Turgay Karakoç, oğluna yanlış teşhis konulup, yanlış tedavi uygulandığından şüphelendiklerini söyledi. Karakoç, "Oğlum hastaneden geldiğinde ateşi biraz düşmüştü ama her tarafı mosmordu. Apar topar hastaneye götürdük. Ancak kurtaramadık. Burada bir ihmal olduğunu düşünüyorum. Kan, idrar tahlili yapılmamış. Sadece bir iğneyle ateşini düşürmüş. Otopsiden sonra her şey belli olacak. Anaokulu bitirdi, bu yıl ilkokula gidecekti" diye konuştu.

Dede Cemal Karakoç da Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde torununa muayene edilmeden iğne yapıldığını ileri sürdü. Cemal Karakoç, "Doktor iğne yaptıktan sonra, ’Yarım saat dursun, sonra gidersiniz’ dedi. Biz 1.5-2 saat bekledik. Çocuğun ateşi 37’ye indikten sonra ateş düşürücü, ishal önleyici ilaçlar yazarak bizi taburcu etti. Eve gittikten 1 saat sonra tekrar rahatsızlandı. Çocuğun her tarafı mosmor oldu yolda. Doktorlar hemen acil müdahaleye aldılar ama iş işten geçmişti. Bu benim torunum, gözbebeğimdi. Benim hayalimdi bu çocuk. Sorumlular hakkında şikayetimizi yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Hastane polisinin durumu bildirmesi üzerine Zonguldak Valiliği ve Savcılık olayla ilgili inceleme başlattı. Cumhuriyet Savcısı, hastane morgunda Çağrı Karakoç’a ön otopsi yaparken, vücudundan aldığı parçayı da kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Çocuğun cenazesi, otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

HASTANE İNCELEME BAŞLATTI

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Özkan Gün de olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Çocuğun yüksek ateş şikayetiyle hastaneye geldiğini belirten Başhekim Dr. Özkan, "Görevli doktor gerekli müdahaleyi yapmış. Ateşinin düşmesiyle de eve yollanmış. Ölüm haberini sabah aldıktan sonra biz de kendi içimizde bir inceleme başlattık. Çocuğun ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacaktır. Buna göre eğer ihmal varsa biz de gereken işlemi yaparız. Burada bir çocuğun ölümü söz konusu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!