1 gün sonra tahliye itirazı

Güncelleme Tarihi:

1 gün sonra tahliye itirazı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:29

Refah-Yol Hükümeti’ni 28 Şubat 1997 sürecinde devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla aralarında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın da bulunduğu 37’si tutuklu 103 sanığın yargılanmasına dün devam edildi.

Haberin Devamı

Duruşmada, fotoğraf ve görüntü çektiği ileri sürülen bir sanık yakını salondan çıkartıldı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmaya raporlu olan eski Emekli Org. Karadayı ile önceki gün sağlık nedenleriyle tahliye edilen eski Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman ile tutuksuz yargılanan birçok sanık katılmadı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun da izlediği duruşmada, müşteki Avni Öztürk’ün avukatı Mustafa Polat, Teoman Koman’ın tahliye edilmesine itirazda bulundu.

FOTOĞRAF ÇEKME KRİZİ

Duruşmada TRT spikerleri, 1309 sayfalık iddianameyi okumaya devam etti. İddianame okunurken, bir sanık yakınının fotoğraf çektiğinin farkedilmesi üzerine duruşmaya kısa süreli ara verildi. Fotoğraf ve görüntü çektiği ileri sürülen sanık yakını salondan çıkartılarak, polis tarafından hakkında yasal işlem yapıldı. Sanık avukatlarından Celal Ülgen, “Eğer kayıt alındıysa kontrol edilsin ve tutanaklara geçirilsin. Böyle bir kayıt varsa tarihe mal olmasını istiyoruz” dedi. Salondan çıkartılan kişinin fotoğraf ve kamerası incelendi.

Haberin Devamı

İncelemede herhangi bir görüntü ve fotoğraf kaydına rastlanmadı. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, mahkeme salonunda yaşanan bu olayı tutanağa geçirdi. Tutuklu sanıkların her ay değerlendirilen tahliye talepleri ise bugün ele alınacak. Tutuklu sanıklar dün avukatları aracıyla tahliye taleplerini içeren dilekçelerini mahkemeye sundu.

28 Şubat araması

DAVAYI sabote etmek için “saldırı” olacağı ihbarı üzerine polis Adliye Sarayı’nda alarma geçti. Organize, Güvenlik şube ve bomba uzmanı polis, televizyonların canlı yayın araçları dahil olmak üzere tüm araçlarda dedektör köpeklerle bomba araması yaptı. Polis duruşma salonunda da arama yaptı. Salona herkes kimlik kontrolünden sonra alındı. Salon dışında da polis geniş güvenlik önlemleri alırken, giriş çıkışlarda da barikat oluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!