CHP: Facia olur

Güncelleme Tarihi:

CHP: Facia olur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:29

Çadırkentlerden gelen son fotoğraflara dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, felaket uyarısı yaptı: “İncelemelerimizde çadırların yerleşiminden kaynaklanan sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Gelen mülteci sayısı sürekli artıyor, kontrolsüzlük hâkim. Çadırların yakınlık ve sıklığı yangınlara, hastalıklara davetiye çıkarıyor.”

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay’ın Hatay’da kurduğu çadır kentlerin felakete davetiye çıkardığı iddia edildi. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, çadırkentlerden gelen son fotoğraflara bakıldığında yaklaşan kış ayıyla beraber yangın felaketlerinin kaçınılmaz olacağına dikkat çekti. Akgöl, “İncelemelerimizde çadırların yerleşiminden kaynaklanan sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Gelen mülteci sayısı sürekli artıyor, kontrolsüzlük hakim. Çadırların yakınlık ve sıklığı yangınlara, hastalıklara davetiye çıkarıyor” dedi.

KIZILAY: YANGINA DAYANIKLI

Kızılay yetkilileri ise çadırların yerleşim planlarının AFAD tarafından yapıldığını; yangın konusunda gerekli eğitimlerin verildiğini söylediler. Çadırların yangına dayanıklı olduğunu, tutuşmaları için çok yüksek ısı gerektiğini de anlatan yetkililer şu bilgileri verdi: “Bu zamana kadar çıkan yangınlar çadırın içinde nargile içilmesi, çadır içinde ısınma amaçlı ateş ve mangal yakılması gibi yanlışlar nedeniyle meydana geldi. Yağlı radyatörler vermemize rağmen elektrikli ısıtıcıların yanlış kullanılması da yangınlara neden oluyor. Çadırda kalan insanlara bu konuda gerekli eğitimler ve broşürler düzenli olarak verilmekte.”

Haberin Devamı

TUTUŞAN NAYLONLAR SERİLİYOR

Planlama yapılıp çadırlar kurulduktan sonra mültecilerin çadırların girişlerine ve üstlerine çabuk tutuşan naylonlar serdiklerini, çadırların yerlerini sormadan değiştirdiklerini belirten bir AFAD yetkilisi de bu gibi durumların kontrollerini düzenli olarak yaptıklarını açıkladı. Türkiye sınırındaki Atme kasabasında kurulan çadır kentte yılbaşında, mum devrilmesi sonucu çıkan yangında aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!