Türk Ordusu’nun izinde yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Türk Ordusu’nun izinde yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:14

EMEKLİ Komando Binbaşı Güven Kaya, Türk Ordusu’nun 1922 yılında Sakarya Meydan Muharebesi sonrası İzmir’e kadar yaptığı yürüşüyü günümüz şartlarına göre gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Sakarya Polatlı Alagöz Köyü’nden “Başkomutanın İzinde Sakarya’dan İzmir’e” adlı yürüyüşünü başlatan Kaya, sadece Polatlı ve Şuhut arasında otobüsle yolculuk yaptı. Yaklaşık 450 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geçen Kaya, Belkahve Atatürk Anıtı’nda sonlandırdı. Kaya, Eğirdir Komando Asteğmenler Derneği üyeleri tarafından Belkahve’de karşılandı. Dernek üyeleri Kaya’ya, çiçek ve Türk bayrağı verdi.
Kurtuluş Savaşı efsanesini yaşamak için yolculuğa çıktığını söyleyen Kaya, “Yıllardır Anadolu’nun çeşitli yerlerini geziyorum. Bu sene ise Sakarya Meydan Muharebesi ile Büyük Taarruz’un sonlandığı yer diyebileceğimiz Belkahve arasında yürüdüm. Amacım Mustafa Kemal Paşa’nın izinde olduğumu göstermektir. Yürüyüş ciddi anlamda zor geçti. Afyon Ovası yaz gecelerinde bile beni üşüttü. Teçhizatlarım günümüz şartlarına göre. Oysa ki 1922 şartlarını düşündüğümüzde, askerlerimizin ne kadar fedakarca bir şey yaptığını daha iyi anlarız. Bu yürüyüşü herkesin yapmasını isterim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!